Αρχική Ειδήσεις Το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης στη Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι

Το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης στη Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι

0
Διαφήμιση

Το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης θα είναι παρόν στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών κρατών στο Παρίσι με στόχο τη σύναψη μιας παγκόσμιας συμφωνίας ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή, ενώ θα παρουσιάσει συμπεράσματα της μελέτης που καταλήγουν στην εκτίμηση ότι ο πλανήτης ίσως να βιώσει αύξηση ρεκόρ της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2016, η οποία αναμένεται να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η αύξηση της θερμοκρασίας πρέπει να συγκρατηθεί κάτω από τους δύο βαθμούς μέχρι το τέλος του αιώνα, προκειμένου να αποτραπούν οι χειρότερες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπως ξηρασία, πλημμύρες και άνοδος του επιπέδου της θάλασσας.

Τα σημαντικότερα κίνητρα για ανάληψη δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή διαπιστώθηκε ότι είναι, αφενός, η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και η εμπλοκή του κοινού (80%) αλλά και, αφετέρου, το σαφές, συνεπές και μακροπρόθεσμο πλαίσιο κυβερνητικής πολιτικής (77%), υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Τα εθνικά σχέδια δράσης, γνωστά και ως Προβλεπόμενες Εθνικά Επιλεγμένες Συνεισφορές, θα αποτελέσουν τα δομικά στοιχεία για την επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής COP21 .

Οι δύο καθηγητές του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης σημειώνουν ότι τα ευρήματα νέας μελέτης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας ασκούν μεγαλύτερη πλέον πίεση στους ηγέτες που θα συνεδριάσουν στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής για το κλίμα.

Η αρχή της βιωσιμότητας αναδεικνύεται ως πολιτική προτεραιότητα και ως ο βασικότερος πλέον παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη. Το μήνυμα αυτό καλούνται να μεταδώσουν στο πλαίσιο των δράσεων του ΟΗΕ κατά τη Διάσκεψη τα πρότυπα προγράμματα της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη που διακρίθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης μετά από διάκρισή του τιμήθηκε με πρόσκληση να συμμετάσχει στις εργασίες του Διεθνούς Σεμιναρίου της UNESCO για την κλιματική αλλαγή και η αποστολή του Κολεγίου θα βρίσκεται στην Πόλη του Φωτός το διήμερο 7-8 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχει στις εργασίες.

Στο διεθνές σεμινάριο που οργανώνει η UNESCO ως παράλληλη δράση στη Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών , θα παρουσιαστούν Καλές Πρακτικές Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή και θα αποδειχθεί από τα αποτελέσματά τους ότι ανάληψη ευθύνης και δράσης από την Εκπαίδευση είναι καίριας σημασίας για το θέμα.

Πολιτικοί αρχηγοί και ειδικοί εκτός από τις συναντήσεις και τις διπλωματικές επαφές θα παραστούν στις εργασίες του σεμιναρίου για να παρουσιάσουν το έργο τους και να ενισχύσουν τον ρόλο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.  

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης αφορά στην αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων για τη μετάδοση μηνυμάτων και συναισθημάτων στους πολίτες του κόσμου με σκοπό ανάληψη συλλογικής δράσης ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή.

Το πρόγραμμα υλοποίησε η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, της κ.Ελένης-Αναστασίας Παπαδιαμαντοπούλου, υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου, και του κ.Δημητρίου Τσιόκα κατά το σχολικό έτος 2014-2015 και αποτελεί ένα από τα πέντε πρότυπα προγράμματα Καλής Πρακτικής της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη που επιλέχθηκαν στη χώρα μας από τον Εκπαιδευτικό τομέα της UNESCO.

Στο Σεμινάριο θα παραστούν και οι αποστολές των άλλων τεσσάρων σχολείων που διακρίθηκαν από την Αθήνα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here