Αρχική Ειδήσεις Safe Water: Sports αρωγός στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Safe Water: Sports αρωγός στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

0
Διαφήμιση

Το 1ο επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) την περασμένη Κυριακή στο Γέρακα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από πνιγμούς με την αρωγή/στήριξη από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., το Safe Water Sports, και άλλους φορείς.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συναντήθηκαν οι έννοιες “Αθλητισμός”, “Δημόσια Υγεία” και “Ναυαγοσωστική” σε μια διοργάνωση ιστορικής σημασίας. Το πρωτάθλημα διεξήχθη στη μνήμη του Μιχαήλ Πασχαλάκη, που έχασε τη ζωή σε ηλικία 10 ετών από ατύχημα στη θάλασσα την ώρα που έκανε ένα θαλάσσιο σπορ.

Η Αθλητική Ναυαγοσωστική είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο άθλημα σε πολλές χώρες. Έχει αγωνίσματα ανοιχτής θαλάσσης και πισίνας. Οι κανόνες του αθλήματος καθορίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Διεθνή Ομοσπονδία Διάσωσης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας & Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, βάση του καταστατικού της, καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα.

Ο σκοπός της αθλητικής ναυαγοσωστικής ήταν αρχικά ανθρωπιστικός: να δώσει την ευκαιρία καλύτερης προπόνησης σε διασώστες και ναυαγοσώστες και να τους βοηθήσει να διατηρήσουν την φυσικής τους κατάσταση σε υψηλό επίπεδο.

Τα αγωνίσματα απαιτούν ταχύτητα, φυσική κατάσταση, γνώση διάσωσης και κίνητρα για αγωνιστικό πνεύμα στα πλαίσια του “ευ αγωνίζεσθαι”.

 

Διαφήμιση