Αρχική Ειδήσεις Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο στην μέση στο γραφείο

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο στην μέση στο γραφείο

0
Διαφήμιση

Η καθιστική εργασία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην μέση μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τον κίνδυνο;

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο στην μέση στο γραφείο

Μήπως η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή; Η δουλειά γραφείο είναι ίσως ο μεγαλύτερος λόγος που καταλήγουμε να υποφέρουμε από τρομερούς πόνους στην μέση. Τα καλά νέα; Μερικές μικρές αλλαγές στην στάση του σώματος και στον τρόπο που εργαζόμαστε μπορούν να κάνουν τον πόνο να εξαφανιστεί. Πάμε να δούμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές.

Κρατήστε το κεφάλι ψηλά

Προσπαθήστε να ευθυγραμμίσετε το κεφάλι και τον λαιμό σας ακριβώς πάνω από τους ώμους. Αποφύγετε το σκύψιμο μπροστά και να καμπουριάζετε.

Κρατήστε το ποντίκι σας κοντά

Το ποντίκι του υπολογιστή πρέπει να τοποθετείται ακριβώς δίπλα στο πληκτρολόγιο, ώστε να μην αναγκάζεστε να τεντώνεστε ή να στρίβετε τους ώμους ή τον καρπό σας ενώ εργάζεστε.

Επιλέξτε προσεκτικά την καρέκλα σας

Διαλέξτε μία καρέκλα που να παρέχει οσφυϊκή υποστήριξη. Γείρετε την πλάτη της καρέκλας ελαφρώς προς τα πίσω, για να βρίσκεστε σε ξεκούραστη θέση.

Αναπνέετε από την κοιλιά

Πέραν του ότι οξυγονώνονται καλύτερα οι πνεύμονες, οι βαθιές ανάσες από την κοιλιά ενεργοποιούν τους μύες του κορμού, παρέχοντας καλύτερη στήριξη στο σώμα.

Καθίστε σε κοντινή απόσταση

Ο κορμός σας πρέπει να βρίσκεται τόσο μακριά από την οθόνη, όσο η έκταση του χεριού σας. Η οθόνη, πάλι, θα πρέπει να βρίσκεται πέντε με επτά εκατοστά πιο πάνω από το επίπεδο των ματιών σας.

Κρατήστε τα πόδια σταθερά

Φροντίστε τα πόδια σας να βρίσκονται σταθερά και να πατούν στο πάτωμα, ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, ώστε να μειώνεται η πίεση που ασκείται στα γόνατα και τους αστραγάλους σας.

Κάντε διαλείμματα

Σηκωθείτε για ένα μικρό διάλειμμα κάθε τριάντα λεπτά. Πηγαίνετε στην τουαλέτα ή απλά τεντωθείτε και χαλαρώστε τους ώμους σας. Θα ελαττώσετε την πίεση από την σπονδυλική στήλη, και θα αυξήσετε παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος.

Βρείτε την σωστή γωνία

Τοποθετείστε τα γόνατά σας σε γωνία 90 μοιρών, ακριβώς πάνω από τους αστραγάλους σας. Με αυτόν τον τρόπο, η σπονδυλική σας στήλη θα παραμείνει σε ευθεία, αλλά και πολύ βολική στάση.

Χαλαρώστε τους ώμους σας

Κάντε κυκλικές κινήσεις με τους ώμους σας, προς τα κάτω και προς τα πίσω, και εκτείνετέ τους προς τα πίσω για να τους τεντώσετε. Κάντε το τακτικά για να φεύγει η περιττή πίεση.

Σταματήστε να γέρνετε μπροστά

Αυτό συμβαίνει ακόμα συχνότερα αν αναγκάζεστε να δουλεύετε με φορητό υπολογιστή, συνεπώς πρέπει να σκύβετε μπροστά για να φτάνετε τα πλήκτρα και να βλέπετε καλύτερα την οθόνη. Ένας τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να συνδέσετε εξωτερική οθόνη και πληκτρολόγιο.

Μην σταυρώνετε τα πόδια

Όταν κάθεστε με τα πόδια σταυρωμένα, είναι δύσκολο να κρατάτε την σπονδυλική σας στήλη ίσια και τους ώμους σε διάταση, και ταυτόχρονα διατρέχετε κίνδυνο να τεντώσετε σε υπερβολικό βαθμό τους μύες της λεκάνης, προκαλώντας πρόβλημα στην σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Μην κρατάτε το ακουστικό του τηλεφώνου με τον ώμο σας

Το να “εγκλωβίζετε” το ακουστικό του τηλεφώνου ανάμεσα στο αυτί και τον ώμο σας, ώστε να μπορείτε να μιλάτε και να δουλεύετε ταυτόχρονα μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τον λαιμό σας. Αν ξέρετε πως η κλήση σας θα διαρκέσει περισσότερα από πέντε λεπτά, ή αν χρειάζεται να βρίσκεστε συνεχώς στο τηλέφωνο ενώ δουλεύετε, επενδύστε σε ένα σετ ακουστικών.

Πηγή: iatronet

Διαφήμιση