Αρχική Ειδήσεις Οργανώνονται οι «GREEN ANGELS» για το ελληνικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Οργανώνονται οι «GREEN ANGELS» για το ελληνικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

0
Διαφήμιση

Κάθε τέσσερις μήνες θα συνεδριάζουν οι εταιρείες και οι φορείς που μετέχουν στην Πρότυπη Ελληνική Κοινότητα Περιβαλλοντικά Υπεύθυνων Επιχειρήσεων (GREEN ANGELS) για την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Ελλάδας.

Αυτό αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη, συνεδρίαση της πρότυπης αυτής κοινότητας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, επί των νέων εγχειρημάτων και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αποσκοπώντας στην δημιουργία πολλαπλασιαστικών ωφελειών για το περιβάλλον και τις επιχειρήσεις με πράσινο προσανατολισμό.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, επίκουρος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και επιστημονικός υπεύθυνος των «GREEN ANGELS», παρουσίασε το πρόγραμμα εκτίμησης περιβαλλοντικής επίδοσης HAPI-E (Holistic Assessment Performance in Environment) που αποτελεί τη βασική μεθοδολογία διεξαγωγής περιβαλλοντικών αποτιμήσεων για τους GREEN ANGELS.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση για την υποβολή καινοτόμων προτάσεων σε προγράμματα όπως το Horizon 2020 και το ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι στις μελλοντικές δράσεις θα υπάρχει συνεργασία με σχολεία, δήμους, φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Διαφήμιση