Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης στα βόρεια της Μυκόνου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απορρύπανσης στα βόρεια της Μυκόνου

0
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν από ειδικά συνεργεία, οι εργασίες απορρύπανσης στη θάλασσα αλλά και καθαρισμού των ακτογραμμών στα βόρεια της Μυκόνου, της Δήλου και της Ρήνειας, που είχαν προσβληθεί από διάφορα μη επικίνδυνα υλικά, μετά την πτώση κοντέινερ στη θάλασσα από το τουρκικό πλοίο YUSUF CEPNIOGLOY, που είχε προσαράξει στην περιοχή στις αρχές Μαρτίου.

Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιήθηκαν υπό την άμεση εποπτεία της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου και τη καθοδήγηση της Διεύθυνσης Θαλασσίου Περιβάλλοντος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος των ακτογραμμών προς περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) θα συνεχίσει την ‘Ανοιξη του 2016 τις σχετικές δειγματοληψίες για την εργαστηριακή διακρίβωση της ποιότητας των υδάτων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου και την καταγραφή των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων συνεπειών στη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα.

Σημειώνεται ότι από το τουρκικό πλοίο αρχικά απαντλήθηκαν οι 200 τόνοι καυσίμων που είχε στις δεξαμενές του από το ειδικά διαμορφωμένο πλοίο «ΑΙΓΙΣ 1» ενώ στη συνέχεια το YUSUF CEPNIOGLU απομακρύνθηκε και οδηγήθηκε σε διαλυτήριο στην Τουρκία με μέριμνα του ασφαλιστικού οργανισμού P&I Clubs. Επίσης απομακρύνθηκαν τα 204 κοντέινερ που μετέφερε και ορισμένα εκ των οποίων έπεσαν στη θάλασσα από τη μετατόπιση του φορτίου κατά την προσάραξη.

To YUSUF CEPNIOGLU, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Διαφήμιση