Αρχική Ειδήσεις Όλα για το Φυσικό Αέριο στο «Athens Natural Gas Forum 2016»

Όλα για το Φυσικό Αέριο στο «Athens Natural Gas Forum 2016»

0
Διαφήμιση

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο-θεσμός για το Φυσικό Αέριο στην Ελλάδα με τίτλο «Athens Natural Gas Forum 2016».

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα, στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ και στη γεωπολιτική και γεωοικονομία των κοιτασμάτων και αγωγών της ευρύτερης περιοχής, ορίζουν το νέο πλαίσιο ευκαιριών και επενδύσεων, αλλά και τις βασικές παραμέτρους για το σχεδιασμό στρατηγικής και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας.

Το «Athens Natural Gas Forum 2016» πραγματεύεται όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την ενεργειακή βιομηχανία, από τις επιπτώσεις της κρίσης στη Συρία και τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και τη Βόρεια Αφρική, τη δυναμική είσοδο του Ιράν στην παγκόσμια αγορά, έως την αναγκαιότητα ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς.

Εντός του πλαισίου αυτού, το συνέδριο στοχεύει στην παρουσίαση επιτυχημένων πρακτικών και στην ανάδειξη του ρόλου των εμπλεκομένων μερών και τη σημασία ύπαρξης εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ τους και κυρίως μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΗΠΑ και Ρωσίας.

Η νέα διένεξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σηματοδοτεί μια ακόμη βαθιά τομή στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, που επηρεάζει άμεσα το σχέδιο της Γκάζπρομ για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας και του Τουρκικού Αγωγού μέχρι τα ευρωπαϊκά σύνορα της Ελλάδας.

Κύρια σημεία αναφοράς:

Ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια.

Η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος και πύλη εισόδου της ενέργειας στην Ευρώπη.

Το Φυσικό Αέριο ως πυλώνας αειφορικής ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, διακρατικές συμφωνίες, συμμαχίες, εξαγορές.

Στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της αγοράς, εφαρμογή νέων ευρωπαϊκών οδηγιών στην χονδρεμπορική αγορά αερίου και στα δίκτυα μεταφοράς, απελευθέρωση της αγοράς & διαχωρισμός εταιριών εμπορίας και δικτύων στην Διανομή.

Η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου και η άρση του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης του δικτύου λιανικής πώλησης έως το 2018.

Οι Δρόμοι του Φυσικού Αερίου: Αγωγοί (TAP, IGB, EastMed), Σταθμοί Αποθήκευσης και Μεταφόρτωσης (Terminals), FSRUs, small scale LNG, LNG bunkering, LNG satellite storages & networks, LNG Truck Loading κ.ά.

Εξόρυξη Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα – Κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Βιομηχανικοί καταναλωτές Φυσικού Αερίου: Χρήση και Ανάπτυξη.

Ασφάλεια και Ασφάλιση εγκαταστάσεων.

Διαχειριστικά συστήματα – Πιστοποιήσεις.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here