Αρχική Ειδήσεις Η μυστική συνταγή του Essiac αντικαρκινικό ελιξήριο;

Η μυστική συνταγή του Essiac αντικαρκινικό ελιξήριο;

0
Διαφήμιση

Το Essiac είναι μια παραδοσιακή συνταγή βοτάνων με τεράστια φήμη σε ολόκληρο τον κόσμο για την ευεργετική του δράση σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις.

Παρόλο που η ακριβής συνταγή του Essiac παραμένει μυστική, είναι γνωστό ότι η σύνθεσή του βασίζεται κυρίως σε 4 βότανα, την κολλιτσίδα, το λάπαθο, τη φτελιά και το ινδικό ραβέντι.

Μελέτες που έχουν γίνει ξεχωριστά για τα παραπάνω βότανα έχουν δείξει ότι η κολλιτσίδα και το ινδικό ραβέντι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ το λάπαθο και η φτελιά ενισχύουν το ανοσοποιητικό, αποτοξινώνουν το σώμα και προστατεύουν τα όργανα του σώματος.

Η κολλιτσίδα (Arctiumlappa) έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά από βοτανολόγους ως τονωτικό του συκωτιού, εφιδρωτικό, διουρητικό, καθαριστής του αίματος, καθαρτικό, αντιπυρετικό και αντιμικροβιακό και για μια πληθώρα προβλημάτων και ασθενειών όπως για την αλωπεκία, το έκζεμα, την αρθρίτιδα και λοιμώξεις του ουροποιητικού και του αναπνευστικού.

Η κολλιτσίδα περιέχει εύρος συστατικών όπως ινουλίνη, κολλώδεις ουσίες (mucilage), φυτοστερόλες, οργανικά οξέα και λιγνάνες. Οι λιγνάνες που περιέχονται στην κολλιτσίδα πιστεύεται ότι εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό ορισμένων τύπων καρκινικών κυττάρων.

Το λάπαθο (Rumexacetosella) χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως διουρητικό, αντιβακτηριακό, τονωτικό, αντιδιαρροϊκό και για την ανακούφιση των ερεθισμένων ρινικών οδών. Περιέχει μεγάλες ποσότητες ταννινών οι οποίες είναι γνωστό ότι έχουν στυπτική δράση.

Η φτελιά (Ulmusfulva) έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη θεραπεία των ερεθισμών του δέρματος και των βλεννογόνων και ως επουλωτικό. Η φτελιά περιέχει μεγάλες ποσότητες κολλωδών ουσιών (mucilage), ταννίνες και φυτοστερόλες.

Το ινδικό ραβέντι (Rheumofficinale), ειδικά η ρίζα του, έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την αποτοξίνωση του συκωτιού, του στομάχου και του αίματος, ως τονωτικό, για έλκη και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Η ρίζα του περιέχει ανθρακινόνες που έχουν καθαρτική δράση και ταννίνες που έχουν αντιφλεγμονώδη και στυπτική δράση. Το ινδικό ραβέντι πιστεύεται ότι μπορεί να εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό ορισμένων τύπων καρκινικών κυττάρων.                                   

Το Essiac περιέχει ρίζα κολλιτσίδας, φύλλα λάπαθου, φλοιό φτελιάς και ρίζα ινδικού ραβέντι.

Η χρήση του Essiac βασίζεται κυρίως στην τεράστια φήμη του και στις μαρτυρίες των ευεργετημένων ασθενών. Οι υποστηρικτές του λένε ότι το Essiac ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την κατάσταση του οργανισμού, απαλύνει τον πόνο, αυξάνει την όρεξη, παρατείνει την επιβίωση, καθαρίζει το αίμα, προωθεί την επιδιόρθωση των κυττάρων, επαναφέρει τα επίπεδα της ενέργειας, μειώνει τις φλεγμονές και αποτοξινώνει το σώμα.

Η ιστορία του Essiac

Η ιστορία του Essiac ξεκινάει το 1922, όταν μια ασθενής αποκάλυψε στη νοσοκόμα ReneCaisse που ζούσε στο Οντάριο του Καναδά μια συνταγή βοτάνων που σύμφωνα με τα λεγόμενά της τη βοήθησε να θεραπευτεί από τον καρκίνο. Η συνταγή αυτή προερχόταν από έναν Ινδιάνο Οτζίμπουα του Οντάριο.

Η ReneCaisse δημιούργησε τότε τη δική της αυθεντική συνταγή βοτάνων σε υγρή μορφή σύμφωνα με την παραπάνω συνταγή και την ονόμασε Essiac, που είναι το όνομα της (Caisse) ανεστραμμένο.

Το 1924, η ReneCaisse άνοιξε τη δική της κλινική στο Bracebridge στο Οντάριο του Καναδά και ξεκίνησε να χορηγεί το Essiac της σε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, παρόλο που δεν είχε επιστημονικές αποδείξεις για τη δράση του. Από το 1922 έως το 1978 λέγεται ότι θεράπευσε χιλιάδες ασθενείς χρησιμοποιώντας το Essiac της σε μορφή τσαγιού ή ως ενέσιμο. Δεν δέχτηκε πότε αμοιβές για τις υπηρεσίες της παρά μόνο δωρεές για την υποστήριξη της κλινικής της.

Το 1977, η ReneCaisse πούλησε τη συνταγή του Essiac και μετέφερε όλα τα δικαιώματα για το Essiac στην εταιρία ResperinCorporationLimited με μάρτυρα τον DrCharlesBrusch και δεσμεύτηκε να μην αποκαλύψει ποτέ σε κανέναν άλλο τη μυστική συνταγή του Essiac.

To 1995 τα δικαιώματα του Essiac μεταφέρθηκαν στην εταιρία EssiacProductsInc. και αργότερα στην EssiacCanadaInternational που κατέχει μέχρι σήμερα όλα τα δικαιώματα για την παραγωγή και τη διακίνηση του Essiac.

Η EssiacCanadaInternational είναι η μοναδική εταιρία που διαθέτει την αυθεντική συνταγή του Essiac και είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και την κυκλοφορία του Essiac σε όλο τον κόσμο.

Η Rene Caisse πέθανε το 1978 αλλά εξακολουθεί να είναι ξακουστή για τη συμμετοχή της στη φυσικοπαθητική ιατρική. Αγάλματά της υπάρχουν στο Bracebridge και στο Canadian College of Naturopathic Medicine στο Τορόντο.

Πηγή: vitalife

 

Διαφήμιση