Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Έργα 365 μεγαβάτ καθαρής ενέργειας από τη Ρωσία

Έργα 365 μεγαβάτ καθαρής ενέργειας από τη Ρωσία

0
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ενέκρινε έργα καθαρής ενέργειας ισχύος 365 μεγαβάτ, με ορίζοντα παράδοσης μεταξύ 2016 και 2019!

Από τα 365 μεγαβάτ, τα 280 θα προέλθουν από έργα ηλιακής ενέργειας, τα οποία θα κατασκευαστούν από εταιρείες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ελβετία. Η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε επίσης την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου 35 μεγαβάτ και δύο υδροηλεκτρικών φραγμάτων, που θα παράγουν ισχύ 49,8 μεγαβάτ.

Εξάλλου, η Ρωσία είχε αναθέσει έργα ισχύος 557 μεγαβάτ κατά την προηγούμενη προκήρυξη το 2014, με τα έργα ηλιακής ενέργειας να λαμβάνουν και πάλι τη μερίδα του λέοντος. Ο διαγωνισμός ανάθεσης καθυστέρησε δύο φορές από το καλοκαίρι, προκειμένου το κράτος να προβεί σε αναγκαίες ρυθμίσεις, με κριτήριο τη διεθνή οικονομική κατάσταση και την πτώση του ρουβλίου.

Η σημαντική υποχώρηση του ρωσικού νομίσματος συγκριτικά με το δολάριο οδήγησε στην αύξηση του κόστους του εισαγόμενου εξοπλισμού, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η εισαγωγή εξοπλισμού είναι απαραίτητη για την κατασκευή έργων μεγάλης κλίμακας στη Ρωσία, καθώς ο σχετικός κλάδος της βιομηχανίας έχει αναπτυχθεί κυρίως τα τελευταία έτη.

Οι ανάδοχοι οργανισμοί επωφελούνται από το νέο πρόγραμμα επιδότησης της Ρωσίας για την ενίσχυση της παραγωγής καθαρής ενέργειας, το οποίο ψηφίστηκε το Μάιο του 2013. Η κρατική εταιρεία RAO ES East θα κατασκευάσει επίσης 178 εγκαταστάσεις ανανεώσιμης ενέργειας συνολικής ισχύος 146 μεγαβάτ.

Η ρωσική εταιρεία, η οποία κατασκεύασε οκτώ έργα ηλιακής και τρία έργα αιολικής ενέργειας την περίοδο 2012-2015, είναι υπεύθυνη για την παροχή ενέργειας στις απομακρυσμένες και κρύες περιοχές της ανατολικής ρωσικής περιφέρειας. Τα νέα έργα θα κατασκευαστούν επίσης στην περιοχή, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του ιδιαίτερα αραιοκατοικημένου πληθυσμού, που αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα σύνδεσης στο κεντρικό δίκτυο.

Διαφήμιση