Αρχική Ειδήσεις Επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Αφρική ανακοίνωσε η Γαλλία

Επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Αφρική ανακοίνωσε η Γαλλία

0
Διαφήμιση

Την πρόθεσή της να επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλα περιβαλλοντικά έργα στην Αφρική ανακοίνωσε η Γαλλία.

Στα πλαίσια των συνομιλιών του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την κατασκευή αιολικών πάρκων και εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας, καθώς και μερικών υδροηλεκτρικών έργων. Τα κονδύλια ύψους 2 δις ευρώ θα διατεθούν σε όλη την ήπειρο μεταξύ 2016 και 2020.

Επιπλέον, ο Ολάντ δήλωσε ότι το Παρίσι θα τριπλασιάσει τη συνεισφορά του για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης και άλλων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής στην Αφρική, στο ένα δισεκατομμύριο ετησίως έως το 2020.

Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα διατεθεί σε πρώην αποικίες της Γαλλίας στη δυτική Αφρική, όπου το Παρίσι έχει σημαντικά συμφέροντα ασφάλειας και έχει αναπτύξει δυνάμεις χιλιάδων στρατιωτών.

Περισσότερο μακροπρόθεσμα σχέδια που υποστηρίχθηκαν από άλλους εκπροσώπους στη διάσκεψη COP21 περιλαμβάνουν προτάσεις για την εγκατάσταση 300 γιγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλη την Αφρική μέχρι το 2030.

Η συνολική παραγωγή ενέργειας της Αφρικής σήμερα είναι 150 γιγαβάτ.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν ζητήσει από τις μεγάλες οικονομίες να δεσμευτούν για χρηματοδοτικές αυξήσεις πέρα ​​από το σημερινό στόχο των 100 δις δολαρίων ετησίως μέχρι το 2020, ώστε να τις βοηθήσουν περισσότερο να αποκτήσουν καθαρές πηγές ενέργειας και να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως πλημμύρες, ξηρασίες και ισχυρές καταιγίδες.

Οι συνομιλίες του COP21 έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Διαφήμιση