Αρχική Ειδήσεις Ένα πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο στην Τρίπολη

Ένα πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο στην Τρίπολη

0
Διαφήμιση

Εγκαινιάστηκε το νέο, σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Το νέο σχολικό κτίριο είναι, όπως αναφέραμε, βιοκλιματικό, συνολικού εμβαδού περίπου 4.000 τ.μ., έχει τρεις ορόφους και υπόγειο 1.500 τ.μ. Επίσης διαθέτει πάνω από 25 αίθουσες μουσικής διδασκαλίας, αίθουσες κρουστών – πνευστών, καθώς και μία μεγάλη αίθουσα συναυλιών δυναμικότητας τετρακοσίων ατόμων.

Έχει σχεδιαστεί για εξοικονόμηση ενέργειας και ανακύκλωση του νερού, ενώ για τις αίθουσες μουσικής, έχει γίνει ειδική ακουστική μελέτη και είναι σχεδιασμένες με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μαζί με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Παναγιώτη Πετρόπουλο, το διευθυντή του σχολείου, Βασίλη Μπιστόλα και τον πρώην υφυπουργό Παιδείας και πρώην Βουλευτή, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο κ. Τατούλης στο χαιρετισμό του τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη επενδύσεων για να βελτιωθεί η ποιότητα στην εκπαίδευση, κάτι που όπως είπε, είναι αυτονόητο χρέος, επισημαίνοντας ότι όλοι όσοι βοήθησαν να γίνει το σχολείο δεν έκαναν παρά το καθήκον τους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση