Αρχική Ειδήσεις Διπλωματικά και όχι νομικά η διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Διπλωματικά και όχι νομικά η διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα

0
Διαφήμιση

Tη διπλωματική -και όχι τη νομική οδό- επιλέγει η κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, όπως επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

H τοποθέτηση του υπουργού για το θέμα προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση, με τον Κ. Τασούλα από τη Νέα Δημοκρατία να σχολιάζει την κυβερνητική στάση.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση «η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση, κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο».

Παράλληλα σημείωσε ότι πλέον «έχουμε περισσότερους φίλους», και προσέθεσε ότι βοηθά το γεγονός ότι ο κόσμος έρχεται και επισκέπτεται το Μουσείο, όπως και την Ακρόπολη.

Καταλήγοντας ο υπουργός σημείωσε «όσον αφορά το έργο που προσέφερε η νομική εταιρεία στην οποία συμμετέχει η κ. Κλούνεϊ, ολοκληρώθηκε, δηλαδή πληρώθηκε».

Λίγο αργότερα ο Κ. Τασούλας επεσήμανε πως «η απόφαση ότι δεν πάμε στα διεθνή δικαστήρια επειδή θα χάσουμε, είναι αστήρικτη και ενισχύσει την επιχειρηματολογία της αγγλικής πλευράς».

Όσον αφορά στην αμοιβή του γραφείου όπου εργάζεται η κ. Κλούνεϊ, είπε πως ήταν 200.000 λίρες και τα χρήματα κατέβαλε Έλληνας που ζει στο εξωτερικό και θέλει να μείνει ανώνυμος.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για μικρότητα, επειδή δεν παρέλαβε τη γνωμάτευση, αλλά παραδόθηκε μέσω πρεσβείας τον Αύγουστο.

Διαφήμιση