Αρχική Ειδήσεις bazaar αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Λέσβου

bazaar αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Λέσβου

0
Διαφήμιση

Ένα bazaar αλληλεγγύης για την ενίσχυση της Αυτοοργανωμένης Δομής Υποδοχής και Περίθαλψης Προσφύγων στην Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου διοργανώνει η κοινότητα του enfo.gr, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Δεκεμβρίου, στο Gogo Tasty Bar (Ν. Κόσμος, δίπλα από τον Σταυρό του Νότου), από τις 11:00 πμ μέχρι τις 20:00.

Μετά από την αποστολή ρούχων, ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, αλλά και την ενεργή παρουσία μελών της κοινότητας στη Σκάλα Συκαμιάς, το enfo.gr συνεχίζει την έμπρακτη υποστήριξή του προς τους πρόσφυγες αλλά και τους ανθρώπους που τους υποδέχονται σε ένα από τα πλέον «καυτά» σημεία της Λέσβου και της χώρας.

Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν αποκλειστικά για την αγορά φαρμάκων.

Ένα bazaar αλληλεγγύης λοιπόν, με δεκάδες χειροποίητα είδη δώρων, χριστουγεννιάτικα στολίδια, φυτικά προϊόντα, κοσμήματα, βιβλία και όχι μόνο, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για έναν όμως πολύ «ακριβό» σκοπό.

Σάββατο και Κυριακή, 19 – 20 Δεκεμβρίου, στο Gogo Tasty Bar, Πλατεία Γ. Χριστιανουπόλεως 3, στον Νέο Κόσμο δίπλα από τον Σταυρό του Νότου, τα μέλη του enfo.gr δίνουν ραντεβού με την ενεργή δράση και με όσους θέλουν να συνδυάσουν τα δώρα των Χριστουγέννων με την αλληλεγγύη, τη συζήτηση και την ευαισθητοποίηση.

Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών του bazaar, θα προβληθούν φωτογραφίες μελών του enfo.gr που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου, και οι οποίοι θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία τους.

Τι είναι η Αυτοοργανωμένη Δομή Υποδοχής και Περίθαλψης Προσφύγων στην Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου;

Στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου μία ομάδα δέκα ατόμων από την Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, που δραστηριοποιήθηκε στο Πεδίο του Άρεως τον Αύγουστο, ήρθε στην Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου, απαντώντας σε σχετικό κάλεσμα συνδρομής από τη ΜΚΟ Αγκαλιά στη Λέσβο.

Η Αγκαλιά, από τον περασμένο Μάιο, υποδεχόταν και υποστήριζε πρόσφυγες στην περιοχή με μία κινητή μονάδα. Η ομάδα μετέβη στη Σκάλα, όπου στήθηκε στο σημείο του Πλατάνου, η πρώτη τέντα: το αυτοσχέδιο ιατρείο, επανδρωμένο με μία παιδίατρο, μία νοσοκόμα και δύο διερμηνείς. Ακολούθησαν οι τέντες του ρουχισμού και της κουζίνας και αργότερα οι τέντες έγιναν σκηνές.

Σήμερα, σχεδόν δυο μήνες αργότερα, η δομή του Πλατάνου συνίσταται από μία πολυεθνική σύμπραξη αλληλέγγυων που συμμετέχουν είτε ως ατομικότητες είτε ως συλλογικότητες. Αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι καταφθάνουν από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν στη δράση μας.

Η δομή έχει καθιερώσει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα. Στη Λέσβο, που μας φιλοξενεί, έχει συσταθεί η Λεσβιακή Πρωτοβουλία για την Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες, μέλη της οποίας επιχειρούν καθημερινά δίπλα μας, εδώ, κάτω από τον Πλάτανο.

Διαφήμιση