Αρχική Ειδήσεις Το παράξενο και μοναδικό κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων

Το παράξενο και μοναδικό κίτρινο λουλούδι των Κυθήρων

0
Διαφήμιση

Το κίτρινο λουλούδι που φυτρώνει στα Κύθηρα και στην Ήπειρο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την αθανασία του!

Το λουλούδι μπορεί να διατηρεί το χρώμα του για πάρα πολύ καιρό χωρίς νερό και χωρίς να μαραίνεται! Στην πραγματικότα, αυτό που δε μαραίνεται είναι τα κίτρινα φύλλα που βρισκονται γύρω από τα άνθη του φυτού και είναι ξηρά σαν άχυρο.

Το έντονο κίτρινο χρυσαφί χρώμα το βρίσκουμε στο νησί των Κυθήρων, ενώ ανά τον κόσμο μπορούμε να συναντήσουμε περίπου 500 είδη.

Το σεμπρεβίβα λέγεται αλλιώς και Ελίχρυσος ενώ κάποιοι το αποκαλούν και Αμάραντο κι έχει την ικανότητα να φυτρώνει μόνο του. Είναι δηλαδή αυτοφυές φυτό όμως οι θαυμαστε΄ς του δε χάνουν να το καλλιεργήσουν και οι ίδιοι!

Το φυτό παρόλο που καλλιεργείται σε όλον τον κόσμο ως καλλωπιστικό φυτό έχει και σημαντικές ιδιότητες. Το έλαιό του χρησιμοποιείται πολύ στα αρώματα και στα καλλυντικά ενώ έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες!

Στα Κύθηρα φυτρώνει μόνο του κάθε χρόνο και οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν για δωράκια, για ανθοδέσμες, για ποικίλες κατασκευές και χειροποίητες δημιουργίες!

Το φυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα αφού αναφέρεται ότι το χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας για στεφάνια αλλά και για θεραπευτικούς λόγους.

Το σεμπρεβίβα μπορεί να στολίσει με μοναδικό τρόπο τις γωνιές του σπιτιού μας ή τη βεράντα μας και μας εμπνέει για πρωτότυπες δημιουργίες!

Είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμο σε ανθοδέσμες μαζί με άλλα φυτά και αν ποτέ βρεθείτε στα Κύθηρα μην αμελήσετε να το δείτε στους βράχους που φυτρώνει ώστε να το θαυμάσετε και να το φωτογραφίσετε!

Διαφήμιση