Αρχική Ειδήσεις Συνεχίζεται στο Λουτράκι η Εκστρατεία HELMEPA

Συνεχίζεται στο Λουτράκι η Εκστρατεία HELMEPA

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Κόρινθο οι δράσεις της 3ετούς «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Με πληροφόρηση για τις τελευταίες εξελίξεις στις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορίνθου, η Περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας λειτούργησε στο διάστημα 23 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο, όπου μεταφέρθηκαν με δαπάνες της Εκστρατείας 745 μαθητές και 49 εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων Ισθμίας, Κορίνθου, Λεχαίου, Μάννας, Ξυλοκάστρου και Χιλιομοδίου.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, την 23 Οκτωβρίου παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμεναρχείου, τοπικών φορέων και ΜΜΕ, μαθητές-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» του Δημοτικού Σχολείου Λεχαίου παρουσίασαν την πλούσια περιβαλλοντική τους δραστηριότητα με θέμα την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και έλαβαν από τη HELMEPA αναμνηστικά δώρα.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας, πραγματοποιήθηκε ακόμη επιμορφωτική παρουσίαση από εκπρόσωπο της Λιμενικής Αρχής Ισθμίων για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης και υποβρύχιος καθαρισμός του λιμανιού από την ομάδα εθελοντών-δυτών “Loutraki Divers”.

Τώρα οι δράσεις της Εκστρατείας μεταφέρονται στο Λουτράκι, όπου η Έκθεση θα λειτουργήσει μεταξύ 16 και 27 Νοεμβρίου 2015 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και ώρα 12.00. Μαθητές και εκπαιδευτικοί της ευρύτερης περιοχής θα επισκέπτονται την Έκθεση πρωινές ώρες ενώ για το κοινό θα παραμένει ανοιχτή τις καθημερινές μέχρι τις 15.00.

Επίσης, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου, η HELMEPA θα πραγματοποιήσει ειδικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με τίτλο «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας Ένα Βιώσιμο Μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here