Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Πως να ξεφορτωθείτε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι

Πως να ξεφορτωθείτε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι

0
Διαφήμιση

Μυρίζει το σπίτι τσιγάρο, μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια μας, μυρίζει το σπίτι φρεσκοβαμμένο, μυρίζει το μπρόκολο ενώ βράζει, μυρίζει η ντουλάπα κλεισούρα, κλπ…η λύσεις είναι απλές, ανέξοδες και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά που ούτε το φανταζόσασταν!

1) Μυρίζουν οι σωληνώσεις του σπιτιού; Αν μυρίζουν έντονα οι σωληνώσεις του σπιτιού, υπάρχει λύση! Απλά βράζετε 2 κούπες ξύδι και τις ρίχνετε μέσα. Μετά από 5 λεπτά ξεπλένετε με καυτό νερό.

2) Μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο;  Αν μυρίζει τσιγάρο το αυτοκίνητο ή το σπίτι, μπορείτε εύκολα να ξεφορτωθείτε την τσιγαρίλα ως εξής:

Πολύ απλά, ρίχνετε λίγο βανίλια στα τασάκια και έτσι όταν σβήνετε το τσιγάρο μυρίζει βανίλια. Εναλλακτικά, για να μην μυρίζει τσιγάρο το σπίτι, μπορείτε να βράσετε λίγη βανίλια διαλυμένη σε νερό!

Επίσης ένα ποτηράκι με νερό και ξύδι πάνω στο καλοριφέρ απορρόφα την τσιγαρίλα και παράλληλα δεν αφήνει την ατμόσφαιρα ξηρή. Τώρα, εάν σας ενοχλεί η τσιγαρίλα -ενώ καπνίζετε- και δεν μπορείτε να ανοίξετε την μπαλκονόπορτα γιατί έχει κρύο, τότε ανάψτε ένα κερί!

Αυτό θα σας προσφέρει μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα αλλά θα απορροφήσει και την δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου!

3) Μυρίζει η ντουλάπα κλεισούρα; Αν η ντουλάπα σας μυρίζει κλεισούρα, τότε απλά κάντε το εξής:

Βράζετε μια κούπα γάλα. Έπειτα την τοποθετείτε στο χαμηλότερο ράφι της ντουλάπας που μυρίζει κλεισούρα και την αφήνετε να κρυώσει.

Όταν την ανοίξετε θα διαπιστώσετε πως η άσχημη μυρωδιά έχει ελαττωθεί κατά έναν μεγάλο βαθμό.

4) Μυρίζει άσχημα όταν βράζετε κουνουπίδι, μπρόκολο κλπ; Αν βράζετε κουνουπίδι και διάφορα άλλα λαχανικά, εύκολα μπορείτε να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά του…

Την ώρα που ξεκινάει να βράζει το νερό, πετάτε μέσα στην κατσαρόλα, μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί (ναι, καλά διαβάσατε!). Το ψωμί θα τραβήξει όλες τις άσχημες μυρωδιές από το βράσιμο τους!

5) Μυρίζουν τα παπούτσια σας άσχημα; Εάν τα παπούτσια μυρίζουν άσχημα, τότε θα πρέπει πρώτα να πλυθούν και ύστερα αφού στεγνώσουν θα ρίξετε μέσα μπόλικο οινόπνευμα!

Αυτό θα εξατμιστεί γρήγορα και θα σκοτώσει όλους τους οργανισμούς που προκαλούν την άσχημη μυρωδιά!

Έτσι, τα παπούτσια σας πλέον δεν θα μυρίζουν άσχημα. Φροντίστε βέβαια να τηρείται και τους κανόνες υγιεινής των ποδιών, ώστε στο μέλλον να μην ξαναέχετε θέμα…

6) Έντονη μυρωδιά μετά το φρεσκοβαμμένο δωμάτιο; Έχετε μόλις βάψει το δωμάτιό σας και μυρίζει έντονα;

Εάν λοιπόν τοποθετήσετε ένα μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο μέσα σ’ ένα πιάτο με νερό, στην μέση του δωματίου αυτού, θα απορροφήσει τη μυρωδιά της μπογιάς μέσα σε μια μέρα! Μετά όμως μην το φάτε!

7) Επίμονες και έντονες μυρωδιές κατά το μαγείρεμα; Αν η μαγειρική σας αφήνει έντονες μυρωδιές στο χώρο, μπορούμε να κάνουμε τα εξής:

Σε ένα ταψάκι της κουζίνα θα βάλουμε φλούδες από οποιοδήποτε εσπεριδοειδές φρούτο έχουμε. Πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, σαγκουίνι, νεράντζι.

Αυτές τις φλούδες θα τις ψήσουμε με ανοιχτό το καπάκι του φούρνο για 50 λεπτά.

Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε το εξής: Βράζουμε για 30 λεπτά σε μια κατσαρόλα διάφορα μυρωδικά. Δηλαδή ξύλα κανέλας, γαρύφαλλο, φύλλα ευκαλύπτου, μέντα και γενικά ότι μυρωδικό μας αρέσει!

 

Πηγή:coolweb

Διαφήμιση