Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Νέες δεσμεύσεις για μείωση ανθρακικού αποτυπώματος και εξοικονόμηση νερού από...

Νέες δεσμεύσεις για μείωση ανθρακικού αποτυπώματος και εξοικονόμηση νερού από Coca cola

0

Ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic Bottling Company, ανακοίνωσε τις νέες πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις του για τη μείωση της χρήσης νερού και του ανθρακικού αποτυπώματος, με αφορμή τη διάκριση του στους δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (DJSI), όπου κατέλαβε την κορυφαία θέση ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου.

Ο Όμιλος Coca-Cola ΗBC ανακοίνωσε τη μείωση του δείκτη χρήσης νερού κατά 30% έως το 2020 σε σύγκριση με το 2010, καθώς και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50%, σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο.

Οι πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη που υλοποιεί ο Όμιλος Coca-Cola HBC, επιβραβεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με την κορυφαία θέση στον Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Dow Jones (Dow Jones Sustainability World και Europe Indices) ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο Όμιλος Coca-Cola ΗBC κατέκτησε επίσης την 8η θέση ανάμεσα στις 100 εισηγμένες εταιρείες του δείκτη FTSE 100, για τον απολογισμό του για το ανθρακικό αποτύπωμα από τoν οργανισμό Carbon Clear, καθώς και την 1η θέση ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου.

Ο Νίκος Φαραντούρης, Sustainability Manager Ελλάδας-Κύπρου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Οι νέες μας δεσμεύσεις αντικατοπτρίζουν τη θέση που έχει η εταιρία μας ως κινητήριος δύναμη στον κλάδο. Θα συμβάλλουμε στην επίτευξη των στόχων αυτών στην Ελλάδα, μέσω των πρακτικών που εφαρμόζουμε στις εγκαταστάσεις μας.

Ήδη, οι πρωτοβουλίες μας έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα: μείωση του δείκτη χρήσης ενέργειας κατά 15,1% (2013-2014) και μείωση του δείκτη χρήσης νερού κατά 24,5% για την ίδια χρονική περίοδο.

Το πλάνο μας για την εξοικονόμηση ενέργειας εντός του 2016, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση λαμπτήρων LED, την εγκατάσταση μοτέρ υψηλής απόδοσης και την αναβάθμιση του δικτύου θέρμανσης/ψύξης.

Οι ενέργειες αυτές θα συμβάλλουν στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης ενέργειας.

Για να μειώσουμε το δείκτη χρήσης νερού στις εγκαταστάσεις μας, έχουμε δημιουργήσει ένα πλάνο που περιλαμβάνει την ανακύκλωση νερού σε γεμιστικές μηχανές και παστεριωτές στις γραμμές παραγωγής της Amita, καθώς και ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συμμετοχή των εργαζομένων για τον εντοπισμό και την επιδιόρθωση των διαρροών νερού.

Οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με τους συνεργάτες μας είναι καταλυτικές στην επίτευξη των στόχων μας και θα συνεχίσουν να έχουν σημαντικό ρόλο στις νέες δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here