Αρχική Ειδήσεις Κλείνει όλους τους ρυπογόνους σταθμούς παραγωγής ενέργειας η Αγγλία

Κλείνει όλους τους ρυπογόνους σταθμούς παραγωγής ενέργειας η Αγγλία

0
Διαφήμιση

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των μονάδων παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στη χώρα έως το 2025, και την περιορισμένη χρήση των σταθμών από το 2023.

Η κίνηση αυτή, που ανακοινώθηκε πριν από τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που θα λάβει χώρα στο Παρίσι από τις 30 Νοεμβρίου, έχει ως στόχο την ανάδειξη της Βρετανίας ως παγκόσμιο ηγέτη στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οι στόχοι που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2020, είναι η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20 τοις εκατό και η μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 20 τοις εκατό σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Αλλά η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν προειδοποιούσε ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μ. Βρετανίας, κινδυνεύουν σοβαρά να μην πετύχουν αυτούς τους στόχους.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι το κλείσιμο των σταθμών μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στους παρόχους και το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας, το οποίο έχει δείξει πρόσφατα σημάδια υπερφόρτωσης και διάφορα άλλα προβλήματα.

«Δε γίνεται μία προηγμένη οικονομία, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, να στηρίζεται σε ρυπογόνους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα που παράγουν τόσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και έχουν ηλικία δεκαετιών», δήλωσε η Άμπερ Ραντ, υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει αναλυτικές προτάσεις την άνοιξη και θα κλείσει τις μονάδες άνθρακα, μόνο όταν πειστεί ότι η μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας θα γίνει χωρίς προβλήματα.

«Αν πάρουμε αυτό το βήμα, θα είμαστε μία από τις πρώτες ανεπτυγμένες χώρες που θα επιτύχει πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα», πρόσθεσε η Ραντ. Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών, αλλά ο πρώτος σταθμός δεν αναμένεται να ξεκινήσει λειτουργία πριν το 2025.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜολύνουν τους ωκεανούς τα συνθετικά ρούχα
Επόμενο άρθροΠάνω από 600.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φυσικές καταστροφές στην 20ετία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ