Αρχική Ειδήσεις Κανονικά η διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι

Κανονικά η διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι

0
Διαφήμιση

Γαλλική κυβέρνηση και ΟΗΕ επιβεβαιώνουν ότι η σημαντική διάσκεψη για το κλίμα που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.

Οι πολυαναμενόμενες συνομιλίες με την ονομασία COP21 «θα πραγματοποιηθούν με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, αλλά αποτελούν απολύτως απαραίτητη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και προφανώς θα λάβουν χώρα κανονικά», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Το θέμα της ασφάλειας είχε πάντα προτεραιότητα για τη σύνοδο κορυφής, καθώς σε αυτή θα συμμετέχουν περίπου 120 αρχηγοί κρατών, συμπεριλαμβανομένων του Μπαράκ Ομπάμα, του Βλαντιμίρ Πούτιν, και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα περίπου 15 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης, στο εκθεσιακό κέντρο Le Bourget, το οποίο επιλέχθηκε εν μέρει για λόγους ασφαλείας.

Η σύνοδος κορυφής COP21 αναμένεται να διαρκέσει 12 ημέρες και έχει ως αντικείμενο την επίτευξη, για πρώτη φορά μετά από 20 έτη διαπραγματεύσεων, μίας συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Το κόστος διεξαγωγής της συνόδου είναι 170 εκατομμύρια ευρώ, 20% των οποίων θα καλυφθούν από γαλλικές και πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαφήμιση