Αρχική Ειδήσεις «Γκάζι – Φάληρο: Μια βόλτα με ποδήλατο»

«Γκάζι – Φάληρο: Μια βόλτα με ποδήλατο»

0
Διαφήμιση

Μια εκδήλωση για τους φίλους του ποδηλάτου στο νότιο τμήμα του νέου ποδηλατόδρομου της Αθήνας από την Τεχνόπολη ως το Δέλτα Φαλήρου, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Γκάζι.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Ποιότητα Ζωής» που αναπτύσσει η Περιφέρεια Αττικής για την προβολή και ανάδειξη έργων με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής.

Αφορά μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου και περιλαμβάνει αρχικά μια βόλτα με ποδήλατο με σημείο συνάντησης το αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι από τις 10:00 π.μ..

Ακολουθούν με δωρεάν είσοδο, πολιτιστικά δρώμενα με μουσική, DJ sets και ξυλοπόδαρους, ενώ ποδηλάτες με ποδήλατα-αντίκες θα παρουσιάσουν την ιστορία του ποδηλάτου στη χώρα μας.

Τα μικρά παιδιά θα παρακολουθήσουν διαδραστική παράσταση με θέμα την ανακύκλωση και την οικολογία, θεατρικό παιχνίδι και παράσταση, ενώ η γιορτή θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη και των Imam Baildi.

Αναφορικά με τον νέο ποδηλατόδρομο, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι αλλάζει τη ζωή μας και την οπτική των κατοίκων του Λεκανοπεδίου:

«Ο ποδηλατόδρομος είναι η κατάλληλη υποδομή που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού: αλλάζει τα δεδομένα της οδικής κυκλοφορίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εναλλακτική και φιλική προς το περιβάλλον χρήση του ποδηλάτου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια Αττικής και τους πολίτες της. Ένα στοίχημα ποιότητας ζωής, που μπορούμε να κερδίσουμε κάνοντας την αρχή από την Κυριακή».

Διαφήμιση