Αρχική Ειδήσεις Ενημερωτικές εκδηλώσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα

Ενημερωτικές εκδηλώσεις των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα

0

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «25 χρόνια χωρίς σύνορα – The Untold stories»  η ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της οργάνωσης διοργανώνει μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων με θέμα «Εργασία στις Αποστολές των MSF» («Recruitment Info Day»).

 

H σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων θα γίνει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, 10:00-18:00, στο Αμφιθέατρο Αεριοφυλάκιο, ενώ οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων έως τις 22 Νοεμβρίου.

Από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 18:00, στο «MSF Café» που θα στηθεί στον χώρο του Αμφιθεάτρου, οι άνθρωποι της ομάδας θα υποδέχονται κατ’ ιδίαν όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις αποστολές της οργάνωσης στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο και θα απαντούν στις ερωτήσεις τους σχετικά με την επαγγελματική εμπειρία που απαιτείται, το ακαδημαϊκό υπόβαθρο, καθώς και τη διαδικασία επιλογής.

Από τις 13:30 έως τις 15:00, στην ενημερωτική εκδήλωση «Recruitment Info Session», θα παρουσιαστούν οι βασικές αξίες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο τρόπος δράσης τους, τα είδη των αποστολών, οι ειδικότητες που χρειάζονται, καθώς και το εργασιακό πλαίσιο που προσφέρουν.

Η συνάντηση που απαντά σε όλα τα τεχνικά ερωτήματα από την υποβολή αίτησης μέχρι την εκπαίδευση και την αναχώρηση για την πρώτη αποστολή, θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω live streaming στον ακόλουθο σύνδεσμο: livemedia.gr/25msf.

Τέλος, από τις 15:30 μέχρι τις 17:00, στο «Debate with our Expats», μέλη των MSF, άνθρωποι που εργάστηκαν σε αποστολές, καταθέτουν στο κοινό την εμπειρία τους μέσα από την αφήγηση των καθημερινών προκλήσεων και δυσκολιών καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, κατά την προσφορά ιατρικής ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληθυσμούς που έχουν ανάγκη.

Μια ανοιχτή συζήτηση που φέρνει το κοινό σε επαφή με τη ρεαλιστική όψη των αποστολών, τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας, το διαρκώς εναλλασσόμενο περιβάλλον, τους αναδυόμενους κινδύνους, τον περιορισμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, και τις γενικότερες δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» όλων των ειδικοτήτων.

«Οι εκδηλώσεις αυτές έρχονται να συμπληρώσουν την καμπάνια «Work with us» του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού που έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις προδιαγραφές που απαιτούνται αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε μια ανθρωπιστική ιατρική οργάνωση όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, αναφέρει η Νατάσσα Χατζίρη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της οργάνωσης.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σε όλους τους υποψηφίους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» είναι ότι η συμμετοχή σε μια αποστολή είναι πάνω απ’ όλα συνειδητή επιλογή για όσους επιθυμούν να εργαστούν για να σώζουν ζωές».


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here