Αρχική Ειδήσεις Έκκληση Ομπάμα στους ηγέτες να αρθούν στο ύψος του διακυβεύματος σχετικά με...

Έκκληση Ομπάμα στους ηγέτες να αρθούν στο ύψος του διακυβεύματος σχετικά με το περιβάλλον

0
Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τους ηγέτες του κόσμου «να αρθούν στο ύψος» του διακυβεύματος της άνευ προηγουμένου αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι.

«Έχουμε την δύναμη να καθορίσουμε το μέλλον μας σήμερα και αύριο, αλλά μόνο εφόσον αρθούμε στο ύψος του διακυβεύματος» επισήμανε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ενώπιον των περίπου 150 ηγετών που έχουν συγκεντρωθεί στο Μπουρζέ, κοντά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Ο ηγέτης του δεύτερου σε μέγεθος ρυπαντή παγκοσμίως μετά την Κίνα απέρριψε επιπλέον σθεναρά το επιχείρημα βάσει του οποίου η μάχη για την αντιμετωπίση της κλιματικής αλλαγής θα έπληττε την οικονομία.

«Έχουμε αποδείξει ότι δεν υφίσταται πλέον η σύγκρουση μεταξύ της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Έχουμε καταρρίψει την επιχειρηματολογία του παρελθόντος και της αδράνειας (…) Αυτό θα πρέπει να μας γεμίζει ελπίδα».

Επικαλούμενος τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που είχε δηλώσει ότι έρχεται πάντα μια στιγημή που είναι «πολύ αργά για να δράσουμε», ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι αναφορικά με το κλίμα αυτή η στιγμή έχει σχεδόν φθάσει.

«Όμως εάν ενεργήσουμε εδώ, εάν ενεργήσουμε τώρα (…) δεν θα είναι πολύ αργά» προσέθεσε ο ίδιος.

«Θα μπορούσαμε άραγε να σκεφτούμε μια ικανοποιητικότερη ανταμοιβή από το να γνωρίζουμε ότι η επόμενη γενιά θα επωφεληθεί απ’ όσα κάνουμε εδώ;» ρώτησε.

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τα ποσοστά των εκπομπών αεριών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από 26% έως 28% έως το 2025, σε σύγκριση με το 2005.

Διαφήμιση