Αρχική Ειδήσεις Δέντρο ηλικίας 1.400 χρόνων που ανθίζει το… χειμώνα!

Δέντρο ηλικίας 1.400 χρόνων που ανθίζει το… χειμώνα!

0
Διαφήμιση

Το υπέροχο ιερό δένδρο της Κίνας, φύτεψε ο αυτοκράτορα πριν 1.400 χρόνια: Τον χειμώνα τα κίτρινα φύλλα του γίνονται πινάκας ζωγραφικής.

Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται αυτή την εποχή την πόλη Σιάν για να θαυμάσουν έναν απίστευτο θησαυρό της φύσης, σε όλο του το μεγαλείο.

Το συγκεκριμένο δέντρο, του είδους Ginkgo Biloba, δεν είναι ένα τυχαίο φυτό. Η παράδοση λέει ότι το φύτεψε ο ίδιος ο θρυλικός Αυτοκράτορας Taizong της Δυναστείας Tang πριν από 1.400 χρόνια περίπου.

Βρίσκεται στον αρχαίο ναό της Guanin, της Θεάς του Ελέους, έξω από την πόλη Σιάν, που κάποτε υπήρξε πρωτεύουσα 10 διαφορετικών κινεζικών αυτοκρατορικών δυναστειών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Tang (618 – 907).

Σήμερα την πόλη επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν το κυρίως το περίφημο ταφικό μνημείο Qin Shin Huan, πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας (259 -210 π.Χ.), με τον διάσημο πήλινο στρατό του.

Ωστόσο, στα τέλη του φθινοπώρου όταν φυλλορροεί το δέντρο Ginkgo, που στα κινέζικα σημαίνει Ασημένιος Καρπός, τα πλήθη συρρέουν στον αρχαίο βουδιστικό ναό για να απολαύσουν την πανέμορφη εικόνα του αρχαίου δέντρου.

Το δέντρο έχει ύψος πάνω από 20 μέτρα και περιφέρεια κορμού περίπου τρία μέτρα.

Φέτος τα φύλλα του άρχισαν να πέφτουν στα τέλη Νοεμβρίου. Στις υπέροχες αυτές φωτογραφίες φαίνεται πως απλώνεται ένα μαγικό χρυσό χαλί γύρω από το δέντρο που θεωρείται ζωντανός θησαυρός.

Διαφήμιση