Αρχική Ειδήσεις Beat the Street Athens: Περπατήστε, ποδηλατήστε και πείτε NAI στην κίνηση

Beat the Street Athens: Περπατήστε, ποδηλατήστε και πείτε NAI στην κίνηση

0
Διαφήμιση

Οι δήμοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Καλλιθέας, που ξεπέρασαν ήδη το στόχο των 40.000km, συμμετέχουν στη δράση Beat the Street Athens, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα από τις 26 Οκτωβρίου, έως τις 6 Δεκεμβρίου 2015.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα διασκεδαστική δράση για την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, που στόχο έχει να ενθαρρύνει την καθημερινή κίνηση όπως το περπάτημα και η ποδηλασία από και προς την εργασία, τα καταστήματα, το σχολείο.

Στη δράση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι των παραπάνω δήμων συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση των δρόμων στο δήμο τους, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους ρύπους που παράγονται από τα μηχανοκίνητα μέσα.

Το Beat The Street είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον οργανισμό Intelligent Health, πρωτοπόρο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών που εντάσσουν ουσιαστικά τη σωματική δραστηριότητα στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών τους.

Η δράση, που φέτος για πρώτη φορά έρχεται και στην Ελλάδα, συνδιοργανώνεται με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και χρηματοδοτείται πλήρως από το The Coca-Cola Foundation. Έχοντας ήδη ταξιδέψει με επιτυχία σε πόλεις όπως Λονδίνο και Τόκυο, αλλά και σε πόλεις της Σκωτίας και της Πολωνίας, το πρόγραμμα ήρθε να αλλάξει τις συνήθειες των Αθηναίων στον τρόπο που μετακινούνται στην πόλη τους.

Πώς συμμετέχεις στο πρόγραμμα Beat the Street Athens

Το Beat the Street είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι, αλλά και μία πρόκληση για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, αφού τα χιλιόμετρα που διανύουν οι κάτοικοι των 3 δήμων αθροίζονται, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν δώρα που προωθούν τον ενεργό τρόπο ζωής.

Αν είσαι δημότης των Δήμων Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής και Καλλιθέας, μπορείς να παραλάβεις την ειδική κάρτα συμμετοχής από επιλεγμένα σημεία στο δήμο σου και από τα συμμετέχοντα σχολεία, ενεργοποιείς την κάρτα σου online και μπαίνεις στην ομάδα του Δήμου σου.

Κάθε φορά που είσαι έξω και περπατάς ή κάνεις ποδήλατο, ακουμπάς την κάρτα σου στους ειδικούς υποδοχείς που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στους συγκεκριμένους Δήμους και κερδίζεις πόντους για εσένα και την ομάδα σου.

Οι νικητές και οι νικήτριες ομάδες κάθε Δήμου που θα έχουν καλύψει βαδίζοντας ή με ποδήλατο τα περισσότερα χιλιόμετρα, θα βραβευτούν λαμβάνοντας ειδικό αθλητικό εξοπλισμό.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here