Αρχική Ειδήσεις Athens Bike Festival: Μια δράση για τα παιδιά και το κλίμα

Athens Bike Festival: Μια δράση για τα παιδιά και το κλίμα

0
Διαφήμιση

To Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επενδύοντας σταθερά στη συνεχή και ολιστική ενημέρωση των μαθητών σε σχέση με τα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, συνεχίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράση για το Κλίμα», έχοντας στο πλευρό του ένα νέο σύμμαχο.

Το επικαιροποιημένο «Δράση για το Κλίμα! Μαζί είμαστε ένα με τα παιδιά» υλοποιείται με την υποστήριξη της COSMOTE, που διέθεσε για το σκοπό αυτό τα έσοδα από δράση της στο Athens Bike Festival.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που ξεκινά μία εβδομάδα πριν την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για το Κλίμα, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και η εξοικείωσή τους με καθημερινές πρακτικές που θα συμβάλλουν στη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος.

Μέσα από το πρόγραμμα «Δράση για το Κλίμα! Μαζί είμαστε ένα με τα παιδιά» το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα επισκεφθεί 16 σχολεία του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας και πάνω από 1.200 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και τη διανομή σχετικού έντυπου υλικού:

να μάθουν περισσότερα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, την προοπτική των ΑΠΕ και κυρίως ποιος μπορεί να είναι ο δικός τους ρόλος, ως ενεργών πολιτών, στη διαφύλαξη του κλίματος.

Η δράση, που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιείται με την πολύτιμη στήριξη των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α’βαθμιας & Β’βαθμιας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και Πειραιά.

Διαφήμιση