Αρχική Ειδήσεις «Ας μιλήσουμε για τις βιβλιοθήκες. Αξίζει!»

«Ας μιλήσουμε για τις βιβλιοθήκες. Αξίζει!»

0

«Ας μιλήσουμε για τις Βιβλιοθήκες. Αξίζει!» είναι ο τίτλος της Διεθνούς Συνάντησης που πραγματοποιείται από την Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (ΟΕΕΒ) την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 (ώρες 17:00-21:00) και φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Η εκδήλωση απευθύνεται όχι μόνο σε βιβλιοθηκονόμους, αλλά και σε εκπαιδευτικούς, διδάσκοντες και επαγγελματίες τεχνολογιών πληροφόρησης, αφού οι βιβλιοθήκες μπορούν να είναι κόμβος συνεργασιών πολλών ειδικοτήτων, προς όφελος της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και όλων των πολιτών.

Στην συνάντηση έχουν προσκληθεί:

 • από την Δανία, ο Knud Schulz, Διευθυντής της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Aarchus,
 • από τις Η.Π.Α, ο Corey Wittig, Σχεδιαστής προγραμμάτων για εφήβους, Βιβλιοθήκη Carnegie, Pittsburgh, PA,
 • από την Γερμανία η Dr. Hannelore Vogt, Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Κολωνίας,
 • από την Ισπανία, η Carme Fenoll, Επικεφαλής των Υπηρεσιών Βιβλιοθηκών της Κυβέρνησης της Καταλονίας.

Οι προσκεκλημένοι εισηγητές/εισηγήτριες έχοντας υπόβαθρο βιβλιοθηκονομικό, εκπαιδευτικό και σχετικό με τις τεχνολογίες της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, θα παρουσιάσουν τον ρόλο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις δικές τους βιβλιοθήκες και βέβαια την επίδραση που αυτές έχουν στην τοπική κοινωνία.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τέσσερα δίωρα εργαστήρια (17:00 – 19:00), ένα από κάθε προσκεκλημένο ομιλητή, ενώ στην στρογγυλή τράπεζα που θα ακολουθήσει (19:30 – 21:00), οι ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν το πώς κατέκτησαν τους στόχους τους, πώς αξιοποίησαν τις εξελίξεις, ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις στην δουλειά τους αλλά και πώς τις αντιμετώπισαν επιτυχώς, ο καθένας στην χώρα απ’ την οποία προέρχεται.

Στους τίτλους των εργαστηρίων και των ομιλιών είναι αποτυπωμένες η θετική προσέγγιση, η αισιοδοξία και οι νέες αλλά και πρωτοποριακές προτεινόμενες οπτικές μέσα από τις οποίες οι εισηγητές/εισηγήτριες προσεγγίζουν τα θέματά τους.

Οι τίτλοι των Εργαστηρίων που προσφέρουν οι ομιλητές:

 • Knud Schulz: Σχεδιάζοντας το μέλλον: η δημόσια βιβλιοθήκη ως χώρος καινοτομίας για τους πολίτες.
 • Corey Wittig Stop-Motion Animation: ένα πρόγραμμα βασισμένο στα εργαστήρια The Labs@CLP (Carnegie Library of Pittsburgh)
 • Dr. Hannelore Vogt: Διαχείριση της Αλλαγής! Ηγεσία, Υπεράσπιση και Μάρκετινγκ για Βιβλιοθηκονόμους.
 • Carme Fenoll: Στην υγεία των βιβλιοθηκών!

Οι τίτλοι των ομιλιών της στρογγυλής τράπεζας:

 • Knud Schulz: Η σύγχρονη βιβλιοθήκη ως χώρος καινοτομίας για τους πολίτες.
 • Corey Wittig: Μέντορες στην βιβλιοθήκη: για μια μάθηση που ενώνει.
 • Dr. Hannelore Vogt: Βιβλιοθήκες στην Ψηφιακή Εποχή, Καινοτόμες Υπηρεσίες και Μετασχηματισμός του Χώρου.
 • Carme Fenoll: Οι βιβλιοθήκες κάνουν σπουδαία πράγματα. Ας μιλήσουμε γι’ αυτά.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, για τα εργαστήρια όμως είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632 (Τρίτη έως Παρασκευή 8:30 – 20:00, Δευτέρα & Σάββατο 8:30 – 15:30 ).

Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα Αγγλικά στα Ελληνικά μόνο στην στρογγυλή τράπεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here