Αρχική Ειδήσεις Ανάπηρο το αρκουδάκι που περιέθαλψε ο Αρκτούρος

Ανάπηρο το αρκουδάκι που περιέθαλψε ο Αρκτούρος

0
Διαφήμιση

Ο Ushko είναι το μικρό αρκουδάκι που βρέθηκε τραυματισμένο και χωρίς τη μητέρα του από περιβαλλοντική οργάνωση της ΠΓΔΜ η οποία στη συνέχεια ζήτησε από την ελληνική οργάνωση να αναλάβει τη φροντίδα και την αποκατάστασή του.

Ήρθε στην Ελλάδα στις 6 Ιουλίου και ήταν λίγων μηνών αρκουδάκι. Αμέσως στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. όπου, αφού εξετάστηκε, προέκυψε ότι έχει κάταγμα λεκάνης.

Πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που δεν του επιτρέπει να περπατάει καλά και αναγκάζεται να σέρνει τα πισινά του πόδια. Ο Ushko φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του “Αρκτούρου”, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, σε πολύ μικρό χώρο ώστε να περιοριστούν οι κινήσεις του και να επιτευχθεί η συγκόλληση των οστών στη λεκάνη.

Όμως, παρά την προσπάθεια που έγινε σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, το αρκουδάκι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό που ουσιαστικά το έχει αφήσει παράλυτο από τη μέση και κάτω και έτσι ο “Αρκτούρος” προτίθεται πλέον να διαμορφώσει ένα χώρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ώστε να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά του.

Διαφήμιση