Αρχική Ειδήσεις 7η Βραδιά Λόγου και Μουσικής

7η Βραδιά Λόγου και Μουσικής

0
Διαφήμιση

Τρεις μορφές τέχνης –ποίηση, μουσική και φωτογραφία– συνυπάρχουν επί σκηνής σε ένα ιδιότυπο ηχόραμα που ακολουθεί τις διαδρομές της συγκίνησης, την ευαισθησία και την σκέψη των δημιουργών στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Τρεις καλλιτέχνες, ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος ταξιδεύουν στο Ιόνιο με μόνη αποσκευή την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τους, την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης και ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς περιηγήθηκαν το Ιόνιο και αποτύπωσαν σκέψεις και συναισθήματα. Κυνήγησαν ανατολές, στήνοντας του ήλιου καρτέρι στα βουνά και στο πέλαγος.

Ανεβοκατέβηκαν φεριμπότ και αυτοκίνητα, έτρεξαν, αλλά και παραφύλαξαν, να συλλάβουν το ιόνιο φως σε ζωντανά νερά που αντανακλούν ελευθερίες, σε βράχους που δοκιμάζουν τους ανέμους και σε γειτονιές που ξέρουν από χρώματα κι από παραμύθια. Πάλεψαν με σκιές και με σιωπές.

Και πρόλαβαν τη δύση την ώρα της προσευχής και της υπόσχεσης. Στις φωτογραφίες και στις λέξεις ο μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος άκουσε τον παλμό των δικών του βιωμάτων και αναμνήσεων.

Το Ηχόραμα Ιόνιο, Πορεία Δυτικά προβάλλει την ομορφιά του Ιόνιου τοπίου, παραλληλίζοντας τα νερά, τους βράχους και τους ανέμους και βοηθώντας στην προσπάθεια έκφρασης του αθέατου.

Ο θεατής – ακροατής ταξιδεύει, μέσα από ήχους, λέξεις και εικόνες, σε μέρη άγνωστα ίσως, αλλά οικεία, στα χρώματα, στις μνήμες, στους μύθους του Ιονίου, στη μαγική αυτή θάλασσα που χωρίζει και μαζί ενώνει, που ξεπροβοδίζει και ταυτόχρονα υποδέχεται.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Διαφήμιση