Αρχική Ειδήσεις Τα σπήλαια των Κυθήρων: Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου

Τα σπήλαια των Κυθήρων: Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου

0
Διαφήμιση

Το ιδιαίτερα μαγευτικό σπήλαιο της Αγίας Σοφίας. βρίσκεται σε μια απόκρημνη περιοχή, εξαιρετικού κάλλους, κοντά στην δυτική ακτή των Κυθήρων, 60 περίπου μέτρα πάνω από την θάλασσα. Κάποτε, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν ιερό των νυμφών και μετέπειτα λατρευτικός χώρος στα χριστιανικά χρόνια.

Με δαπάνες της σπηλαιολόγου Άννας Πετροχείλου το 1955 εξερευνήθηκε το σπήλαιο λεπτομερώς και χαρτογραφήθηκε. Το σπήλαιο έχει συνολική έκταση 2.000 τετρ. μέτρα. Οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες προσφέρουν θέαμα μοναδικό με τη χρωματική τους ποικιλία, σε αποχρώσεις του κόκκινου, του άσπρου και του μαύρου.

Οι εξαίρετες αγιογραφίες ενός κτιστού τέμπλου που βρίσκεται στον προθάλαμο χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα. Ανάμεσα στις μορφές, που απεικονίζονται είναι της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της (Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος).

Το σπήλαιο ανοίγει και είναι επισκέψιμο από το τέλος Ιουνίου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου:

  • Τιμή εισόδου ανά άτομο: 5,00 €
  • Τιμή εισόδου για παιδιά έως 6 ετών δωρεάν
  • Τιμή εισόδου για παιδιά 6 έως 13 ετών & φοιτητές: 2,00 €
  • Τιμή εισόδου για ομαδικά εισιτήρια άνω των 10 ατόμων: 3,00 €

Σημείωση : Το μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές θα εκδίδεται μόνο με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας από τον ενδιαφερόμενο.

Περισσότερες πληροφορίες στον Δήμο Κυθήρων, τηλ. 27360-31213 εσωτ. 3 και 5 και στην Πρότυπη Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυθήρων, τηλ. 27360-31930 ώρες 8.00΄- 15.00΄.

Διαφήμιση