Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Στο χαμηλότερο επίπεδο της τριετίας οι τιμές φυσικού αερίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τριετίας οι τιμές φυσικού αερίου

0
Διαφήμιση

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας διαμορφώνονται οι τιμές του φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής.

Ενδεικτικά, για τον Οκτώβριο, η τιμή είναι μειωμένη κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και διαμορφώνεται στα 5,6 λεπτά ανά KWh ενώ σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2012 η μείωση φθάνει στο 30 %. Η μείωση των τιμών του φυσικού αερίου οφείλεται στην αντίστοιχη υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου που προηγήθηκε

Η ΕΠΑ Αττικής προσφέρει επίσης άτοκη χρηματοδότηση για τη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης καθώς και εκπτώσεις από 50 ως 100 % στα τέλη σύνδεσης με το υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου για όσους καταναλωτές υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου 2015.

Η ΕΠΑ Αττικής συμμετέχει εξάλλου από τον Νοέμβριο του 2014 το πρόγραμμα επιδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μετατροπές κεντρικών θερμάνσεων και έχει δεχθεί ως φορέας διαχείρισης, περισσότερες από 4.700 αιτήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε 12.000 νοικοκυριά. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την πιστοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου 2015.

Διαφήμιση