Αρχική Ειδήσεις Σπήλαιο Περάματος στο λόφο Γκορίτσα

Σπήλαιο Περάματος στο λόφο Γκορίτσα

0
Διαφήμιση

Μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από τα Γιάννενα στο δρόμο που πάει για Μέτσοβο-Τρίκαλα, θα συναντήσετε το γραφικό χωριό Πέραμα. Εκεί σας περιμένει για να τον ανακαλύψετε ένας μυθικός κόσμος πέρα από τη φαντασία σας.

Το Σπήλαιο Περάματος δημιουργήθηκε πριν από 1.500.000 χρόνια στο εσωτερικό του λόφου Γκορίτσα, πάνω ακριβώς από το χωριό. Ανακαλύφθηκε το 1940 από κατοίκους του Περάματος και το 1956 οι σπηλαιολόγοι Άννα και Ιωάννης Πετρόχειλος ξεκίνησαν την εξερεύνησή του.

Το πραγματικό αυτό στολίδι είναι γνωστό για την ποικιλία των σταλακτιτών και σταλαγμιτών που διαθέτει και συγκαταλέγεται στα καλύτερα σπήλαια του κόσμου. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του διατηρείται σταθερή στους 17 ο C, ενώ η θερμοκρασία του νερού είναι 14 οC.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής, που είναι 1.500 μέτρα περίπου, θα συναντήσετε πολλές αίθουσες με ιδιαίτερα πλούσιο διάκοσμο.

Ο διάκοσμος αυτός αποτελείται από σταλακτίτες, οι οποίοι ξεκινούν από την οροφή των πετρωμάτων, σταλαγμίτες, οι οποίοι ξεκινούν από το έδαφος, ελικτίτες, μαργαριτάρια σπηλαίων κ.α. Θα δείτε επίσης απολιθωμένα οστά και δόντια από ένα σπάνιο είδος αρκούδας, της σπηλαίας άρκτου, που βρέθηκαν εκεί για πρώτη φορά.

Ο ξεναγός σας θα σας εξηγήσει πώς δημιουργήθηκε το Σπήλαιο και θα σας αναφέρει τα ονόματα που έδωσε το ζεύγος Πετροχείλου στους μοναδικούς

σχηματισμούς και τις αίθουσες που θα βλέπετε. Το Σπήλαιο όμως σας προκαλεί να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει για να βρείτε μόνοι σας αντιπροσωπευτικά ονόματα ανάλογα με το τι θυμίζει ο κάθε σχηματισμός στον καθένα σας προσωπικά.

Ο πλούτος των μορφών και των χρωμάτων, η ποικιλία των σχηματισμών και η μεγαλοπρέπεια του χώρου δε μπορούν παρά να σας συγκινήσουν.

Διαφήμιση