Αρχική Ειδήσεις «O Ήχος του Μεταξιού» της Κίνας στην Ελλάδα

«O Ήχος του Μεταξιού» της Κίνας στην Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Με μοναδική της αποσκευή το Guzheng, το αρχαίο κινέζικο έγχορδο σαντούρι, η βιρτουόζα Chang Jing και ο διάσημος φλαουτίστας ZhangD θα παρουσιάσουν μέσα μοναδικές συναυλίες την παράσταση «Ο ήχος του μεταξιού» στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί ορόσημο στην ανταλλαγή των μουσικών πολιτισμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, καθώς παντρεύει τα παραδοσιακά όργανα των δύο χωρών μέσα από σύγχρονες μελωδίες.

Η πρώτη μουσική παράσταση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο θέατρο Τριανόν, όπου οι ChangJing και ZhangD θα συνοδεύονται από το συγκρότημα αρχαίας ελληνικής λύρας, LyrenRhapsody.

Μάλιστα, οι δύο κορυφαίοι μουσικοί θα ηχογραφήσουν μαζί με το συγκρότημα ένα διαπολιτισμικό άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και την Κίνα.

Το μουσικό τους ταξίδι θα συνεχιστεί στην Σαντορίνη, όπου το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, οι δύο μουσικοί θα αυτοσχεδιάσουν με το δεξιοτέχνη της κρητικής λύρας, RossDaly.

Οι δύο συναυλίες θα κινηματογραφηθούν από τoMeetCulture και θα μεταδοθούν τηλεοπτικά στην Κίνα.

Η ChangJing είναι η πρώτη μουσικός Guzheng που συνοδεύει το όργανο με τη φωνή της. Έγινε παγκοσμίως γνωστή με τη συμμετοχή της ως σολίστ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, το 2008, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Έλληνα διεθνή μουσικό «Yianni».

Είναι αναγνωρισμένη διεθνώς για τις ερμηνείες της, που καταφέρνουν να συνταιριάξουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο και την Ανατολή με την Δύση.

Τη διοργάνωση των δύο συναυλιών έχει αναλάβει η εταιρεία MeetCulture, μια διεθνής πολιτιστική εταιρεία με βάση την Αθήνα, που έχει ως σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here