Αρχική Ειδήσεις Καθαρισμός της λίμνης Λάδωνα από εθελοντές

Καθαρισμός της λίμνης Λάδωνα από εθελοντές

0
Διαφήμιση

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, πραγματοποιήθηκε κανονικά ο καθαρισμός της λίμνης Λάδωνα για 4η συνεχόμενη χρονιά στην ορεινή Αρκαδία.

Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και από νωρίς ξεκίνησε ο καθαρισμός κυρίως της παραλίμνιας περιοχής από σκουπίδια, αλλά και φερτά υλικά που παρασέρνουν η βροχή, οι χείμαρροι που φτάνουν στη λίμνη, αλλά και ο ίδιος ο Λάδωνας ποταμός.

Μεταξύ των πρώτων που συμμετείχαν στον καθαρισμό της λίμνης ήταν και ο Γορτύνιος βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υφυπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης από το Δήμο Γορτυνίας.

«Πρόκειται για μια καλή πρωτοβουλία που γίνεται τα τελευταία χρόνια και θέλω να συγχαρώ τους Συλλόγους του πρώην δήμου Κοντοβάζαινας, το δήμο Γορτυνίας, αλλά κυρίως τους εθελοντές που έφτασαν ακόμα κι από την Αθήνα για τον καθαρισμό της λίμνης», επεσήμανε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Πρόσθεσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ενέργειες για ανάδειξη της λίμνης Λάδωνα και για το σκοπό αυτό είπε, «ήδη είναι στην τελευταία φάση εργολαβίες που σκοπό έχουν να κάνουν εύκολη την πρόσβαση στη λίμνη. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνεται ο δρόμος από τη Μυγδαλιά προς την λίμνη και είναι σε εξέλιξη δύο ακόμα εργολαβίες, μία προς την Βάχλια και η άλλη προς το Θεόκτιστο».

Επιπλέον, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και χαρακτήρισε τη λίμνη Λάδωνα ‘’διαμάντι”, που μπορεί να δώσει ανάπτυξη σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ο αντιδήμαρχος Γορτυνίας Λάμπης Μπαξεβάνος, σημείωσε ότι φέτος μαζεύτηκαν λιγότερα σκουπίδια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, που σημαίνει ότι ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεχτικοί, ώστε να είναι καθαρό το ειδυλλιακό, όπως χαρακτήρισε, περιβάλλον της λίμνης.

Υπογράμμισε ακόμη, ότι ο Δήμος Γορτυνίας με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχωρά με πίστωση 1,2 εκατ. ευρώ για την αξιοποίησή της λίμνης, «που σημαίνει ότι σε λίγο καιρό αυτός ο τόπος θα αξιοποιηθεί. Θα αναπτυχθούν μορφές εναλλακτικού τουρισμού και το όνειρο της περιοχής για ανάπτυξη θα πάρει σάρκα και οστά».

Η Ελένη Παπαγιάννη πρόεδρος των συλλόγων του πρώην δήμου Κοντοβαζαίνης ανέφερε ότι απαιτείται να φτιαχτούν δρόμοι πρόσβασης στην λίμνη Λάδωνα διαφορετικά είπε, «αυτή η ομορφιά θα μένει για κάποιους λίγους ρομαντικούς λάτρεις της Γορτυνίας να περνάμε να την βλέπουμε, ενώ είναι ένα σημείο που μπορεί να δώσει ανάπτυξη στην περιοχή με πολλούς και ποικίλους τρόπους, αλλά πρωτίστως πρέπει να διορθωθεί το οδικό δίκτυο».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση