Αρχική Ειδήσεις Η Νέα Σμύρνη καινοτομεί με το πρώτο Spark Square

Η Νέα Σμύρνη καινοτομεί με το πρώτο Spark Square

0
Διαφήμιση

Το πρώτο Spark Square επισκέφθηκε τη Νέα Σμύρνη, δίνοντας το δικό του στίγμα καινοτομίας στην startup κοινότητα. Καινοτόμα projects δείχνουν ότι η νέα γενιά της Νέας Σμύρνης χαράσσει τον δρόμο προς την δημιουργικότητα….

Το Spark Square θέλει να αποτελέσει μια εστία καινοτομίας, όπου με συναντήσεις και παρουσιάσεις θα καλλιεργείται η καινοτομία και η επιχειρηματική κουλτούρα.

Το Spark Square έχει ως στόχο την προώθηση της δημιουργικής διάθεσης και των νέων επιστημόνων στη Νέα Σμύρνη, συμμετέχοντας παράλληλα στην Ελληνική startup κοινότητα.

Στο πρώτο Spark Square πέντε νέοι από την πόλη μας και οι ομάδες τους θα παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις και τα καινοτόμα project τους.

Αυτά τα projects έχουν έντονη παρουσία στην Ελλάδα με πολλά βραβεία στο ενεργητικό τους και συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς. Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομάδων και του κοινού σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ιδεών και τους εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της ελληνικής πραγματικότητας.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν:

H TomoTECH (www.tomotechsolutions.com) είναι ένα προηγμένο ψηφιακό σύστημα που στοχεύει τον τεχνολογικό κλάδο του brain MR Ιmaging, το οποίο προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα τη διάγνωση σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων.

Η TomoTECH επιτυγχάνει ακρίβεια 90% χαρτογράφησης των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου, εν συγκρίσει με τις υπάρχουσες λύσεις οι οποίες δεν ξεπερνούν ποσοστά ακρίβειας άνω του 65%. Επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί η ενσωμάτωση της cloud τεχνολογίας ως μέσο παροχής των υπηρεσιών της.

To Studdle (www.studdle.gr) προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας φοιτητής μέσω μιας εφαρμογής. Ο φοιτητής έχει πρόσβαση σε ανακοινώσεις της σχολής, προγράμματα μαθημάτων και εξεταστικής, κλπ. Ο,τι χρειάζεται ο φοιτητής βρίσκεται ένα μόλις κλικ μακριά.

Η WayOut Adventures (www.wayoutadventures.gr) είναι μια εταιρεία παροχής τουριστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Όραμα της είναι η κατεύθυνση των ανθρώπων προς τη φύση και την ενασχόληση με τις υπαίθριες δραστηριότητες. Επιθυμεί την ανάδειξη των προοπτικών μιας Ελλάδας 4 εποχών σε αθλητικό/τουριστικό επίπεδο και να μας οδηγήσουν στην ανάβαση της δικής μας κορυφής.

Το Bat Lab (https://www.etsy.com/shop/BatLab) κατασκευάζει πρωτότυπα, χειροποίητα USB και φωτιστικά χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση καθώς και αντικείμενα του παρελθόντος.

Με έμφαση στη λεπτομέρεια και στη διατήρηση του παλιού αυθεντικού τους χαρακτήρα, συνδυάζουν την ομορφιά ενός έργου τέχνης με την καθημερινή χρηστικότητα. Απευθύνονται σε όλους όσους ξέρουν να εκτιμούν το ξεχωριστό.

Η Poseidon Team (http://www.poseidonteam.com/el/) αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από το ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. Η ομάδα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό “Shell Eco Marathon” από το 2011 με ένα eco-friednly μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα στην κατηγορία Prototype Battery Electric.

Η ομάδα έλαβε για πρώτη φορά μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Shell Eco Marathon” το 2011 και συνολικά έχει συμμετάσχει 3 φορές, ενώ το 2014 κατέκτησε την 11 θέση στο διαγωνισμό.

To Spark Square είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης με την υποστήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης και του MellonPolis-ns.

 

Πηγή: tanea

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here