Αρχική Ειδήσεις Έρχεται σταδιακά ο βαρύς χειμώνας

Έρχεται σταδιακά ο βαρύς χειμώνας

0
Διαφήμιση

Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, με τις βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες να επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας έως το τέλος της εβδομάδας και τη θερμοκρασία να πέφτει σε χειμωνιάτικες ενδείξεις.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η νέα «επέλαση» της κακοκαιρίας -μετά το ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο- αναμένεται να έχει διάρκεια και κύρια χαρακτηριστικά την… κατρακύλα του υδράργυρου (ως προς τις μέγιστες τιμές) σε όλη τη χώρα, το έντονα βροχερό σκηνικό κυρίως στα ηπειρωτικά και τους ανέμους -πότε βοριάδες, πότε ανατολικούς- έντασης 7 μποφόρ.

Βουτιά ο υδράργυρος

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ και στην Αττική, το θερμόμετρο πιθανότατα θα «χάσει» έως και 7-8 βαθμούς, σε μόλις τέσσερις ημέρες. Από τους χθεσινούς ανοιξιάτικους 25 βαθμούς Κελσίου, ο υδράργυρος στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει το πολύ στους 17-18 βαθμούς την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή!

Και σήμερα πάντως στη συννεφιασμένη Αττική -παρά τους νοτιάδες 4-6 μποφόρ- η μέγιστη θερμοκρασία κυμαίνεται στους 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείχνει 12-18 βαθμούς. Προς το τέλος της εβδομάδας η θερμοκρασία θα πιάσει… μονοψήφια επίπεδα (ελάχιστες τιμές) στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Βροχερό σκηνικό

Σημειώνεται ότι τα πιο ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ωστόσο και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα -αλλά και στον νομό Αττικής- θα στηθεί βροχερό σκηνικό, με κατά τόπους έντονες καταιγίδες μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα κεντρικά και νότια.

Την Πέμπτη οι (ισχυρές) βροχές θα επιμείνουν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Το Ιόνιο θα σαρώνουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βοριάδες περίπου ίδιας ένταση . Η ΕΜΥ δεν αναμένει μεταβολή του καιρού έως το επόμενο Σάββατο.

Διαφήμιση