Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Επενδύσεις 35 δισ. δολαρίων σε καθαρή ενέργεια έως το 2021 στα Η.Α.Ε

Επενδύσεις 35 δισ. δολαρίων σε καθαρή ενέργεια έως το 2021 στα Η.Α.Ε

0
Διαφήμιση

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρή ενέργεια έως το 2021, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Το πλούσιο σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο κράτος επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα, ακολουθώντας την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου,.

«Έως το 2021, οι επενδύσεις μας στην πυρηνική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά έργα θα φτάσουν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια (31 δισεκατομμύρια ευρώ)», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Σουχαΐλ αλ-Μαζρουέι, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου για την ενέργεια στο Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με τον αλ-Μαζρουέι, οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που βρίσκονται υπό κατασκευή, θα καλύπτουν το 24 με 25 τοις εκατό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Το συμβόλαιο για την κατασκευή των αντιδραστήρων, αξίας 20 δισεκατομμυρίων, κέρδισε μία διεθνής κοινοπραξία, της οποίας ηγείται η κορεατική Korea Electric Power Corp. Οι αντιδραστήρες θα έχουν ισχύ 1.400 μεγαβάτ και θα βρίσκονται στο Μπαράκα, δυτικά του Άμπου Ντάμπι.

«Στόχος μας είναι να αυξηθεί το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 30 τοις εκατό μέχρι το 2020-2030, καθώς και να μειωθεί αυτό του φυσικού αερίου στο 70 τοις εκατό», δήλωσε ο αλ-Μαζρουέι.

Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή έχει επίσης στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα των τιμών για τους καταναλωτές, και ότι πιστεύει ότι άλλα κράτη θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΑΕ.

Η κυβέρνηση των ΗΑΕ φέρεται αποφασισμένη να διατηρήσει τις επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα, παρά την παγκόσμια πτώση των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 50 τοις εκατό από τον Ιούνιο του 2014.

«Θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη των έργων μας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο αλ-Μαζρουέι.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here