Αρχική Ειδήσεις Έκθεση φωτογραφίας για το γλυκόπικρο ταξίδι του παγωτού

Έκθεση φωτογραφίας για το γλυκόπικρο ταξίδι του παγωτού

0
Διαφήμιση

Όλοι απολαμβάνουμε ένα υπέροχο παγωτό, αλλά έχουμε ποτέ αναρωτηθεί από πού προέρχονται τα συστατικά του – η ζάχαρη, το γάλα, το σιτάρι, η βανίλια, το κακάο;

Ποια είναι η σχέση του παγωτού με την παιδική εργασία στην Γκάνα; Και γιατί θα πρέπει να μας νοιάζει; Η έκθεση θα δώσει απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα και θα αποκαλύψει το μακρινό ταξίδι του παγωτού μέχρι να φτάσει σε εμάς!

Η έκθεση θα διαρκέσει από την έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια μέρα, στις 8 Οκτωβρίου, στις 7:30 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118), παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, θα διοργανωθεί Πάνελ συζήτησης με θέμα «Διατροφική κυριαρχία, Νέοι και Ανάπτυξη».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικούς από τον ακαδημαϊκό χώρο, τις τοπικές αρχές αλλά και ΜΚΟ, οι οποίοι θα θίξουν θέματα σχετικά με τη διατροφική μας αυτάρκεια και ασφάλεια, τα «πράσινα» και τα «δίκαια» προϊόντα αλλά και με τα προϊόντα που τελικά καταναλώνουμε.

Διατροφή, Νέοι και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στόχος: Nα ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους κυρίως καταναλωτές σε θέματα διατροφικής ασφάλειας, βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης τροφής, και να μας υποψιάσει τελικά για το τι τρώμε και τι σημαίνουν οι επιλογές μας για τον υπόλοιπο κόσμο και για το περιβάλλον – και άρα πώς συνδέεται το τοπικό με το παγκόσμιο!

Ομιλητές

1.Κωνσταντίνος Αμπελιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

2.Ελένη Μυριβήλη, Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων-Υπεύθυνη σε θέματα αστικής βιωσιμότητας

3.Αχιλλέας Πληθάρας, Συντονιστής του προγράμματος “Καλύτερη Ζωή”, WWF Ελλάς

4.Παύλος Γεωργιάδης, Συντονιστής του Slow Food Θράκης και ιδρυτής του We deliver Taste και Calypso.

Διαφήμιση