Αρχική Ειδήσεις Δύο μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου στο διαγωνισμό EUROSCOLA

Δύο μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου στο διαγωνισμό EUROSCOLA

0
Διαφήμιση

Οι μαθήτριες της Β Τάξης Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου, Κατερίνα Γεωργιάδου και Μαρία- Ραφαέλλα Χαζάκη, θα είναι μεταξύ των 24 μαθητών-τριών που θα εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας στον μαθητικό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA.

Η συμμετοχή των μαθητών-τριών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στον διαγωνισμό ήταν μεγάλη. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στα τέλη Σεπτεμβρίου και οι μαθητές δοκιμάστηκαν στο μάθημα της έκθεσης με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;».

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και το Ελληνικό Κολλέγιο θα εκπροσωπηθεί από τις δύο μαθήτριες.

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει στο Στρασβούργο την Ημερίδα EUROSCOLA την 27ηΝοεμβρίου 2015.

Στην Ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές/τριες  Λυκείου από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσωπείται από 24 μαθητές/τριες και δύο συνοδούς καθηγητές/τριες από τις Διευθύνσεις Δ.Ε. αρμοδιότητάς της.

Διαφήμιση