Αρχική Ειδήσεις Διεθνή συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης

Διεθνή συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης

0
Διαφήμιση

Ένα μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ, που δραστηριοποιείται στο Τμήμα του Υγρού Στοιχείου, συμμετείχε στο φετινό πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (International Maritime Rescue Federation-IMRF) που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2015 στο νησί Bagaskar και στη Lohja της Φιλανδίας.

Στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων συμμετείχαν άλλοι έξι εθελοντές και στελέχη εθελοντικών οργανώσεων που είναι μέλη στη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης με σκοπό να ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές που εφαρμόζουν, να βελτιώσουν το εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό τους επίπεδο αλλά και καταλήξουν σε χρήσιμα αποτελέσματα και συμπεράσματα.

Επιπρόσθετα, είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη χρήση της αγγλικής ορολογίας που χρησιμοποιείται από τα πληρώματα και τα στελέχη των ευρωπαϊκών οργανώσεων που ασχολούνται με τη θαλάσσια διάσωση.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων διαρθρώθηκε από ασκήσεις εξομοίωσης στην έρευνα και τη διάσωση, όπως επίσης και από εκπαιδευτικές ενότητες που έχουν να κάνουν με Πρώτες Βοήθειες, πλοήγηση, πυρόσβεση, διαχείριση σκάφους και αγγλική ναυτική ορολογία.

Ένα επίσης σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης ήταν η επίσκεψη στους σταθμούς και το εκπαιδευτικό κέντρο της οργάνωσης, όπου οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για τους τρόπους που εργάζονται τα στελέχη τους και εκπαιδεύονται οι εθελοντές τους.

Η συντονίστρια του προγράμματος Linde Jelsma από την ολλανδική διασωστική οργάνωση KNRM ανέφερε ότι η επιθυμία για γνώση και ο ενθουσιασμός των εθελοντών ήταν οι δύο κύριοι παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος και πως είναι πολύ σημαντικό για τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης να μαθαίνει ότι οι συμμετέχοντες επιστρέφουν στη πατρίδα τους έχοντας αποκομίσει φρέσκες ιδέες και γνώσεις.

Να σημειωθεί ότι η ΕΟΔ είναι η μόνη Ελληνική διασωστική οργάνωση που είναι μέλος στη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης και φέτος ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής πληρωμάτων, στα τέσσερα χρόνια που διοργανώνεται.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά την εταιρεία κατασκευής σωστικού εξοπλισμού και ναυτιλιακών ειδών LALIZAS για τη χορηγία του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, όπως επίσης και τον μεγάλο χορηγό της, την AEGEAN, που βοηθάει την ΕΟΔ σε όλες τις εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές της δραστηριότητες.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here