Αρχική Ειδήσεις Απεξάρτηση από λιγνίτη, πετρέλαιο και εισαγόμενη ενέργεια έως το 2030, λέει ο...

Απεξάρτηση από λιγνίτη, πετρέλαιο και εισαγόμενη ενέργεια έως το 2030, λέει ο Γ. Τσιρώνης

0
Διαφήμιση

Την απεξάρτηση από το λιγνίτη, το πετρέλαιο και την εισαγόμενη ενέργεια επιδιώκει ο ενεργειακός σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη.

Ειδικά για το λιγνίτη, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι είναι άκαιρο τεθεί ο στόχος της άμεσης απεξάρτησης, αλλά θα πρέπει να μπει από τώρα στην ατζέντα με ορίζοντα το 2020-2030. Για τη μείωση των εισαγωγών, παρατήρησε πως είναι παράδοξο το ότι πραγματοποιούνται ενώ η Ελλάδα διαθέτει διπλάσια εγκατεστημένη ισχύ από την απαιτούμενη για την κάλυψη των αναγκών – ενώ για την εξάρτηση από το πετρέλαιο σημείωσε ότι η Ελλάδα δαπανά πάνω από 1490 βαρέλια ημερησίως ανά μονάδα ΑΕΠ, έναντι 900 της Νορβηγίας.

Από το βήμα ενεργειακού συνεδρίου, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κατά 50% στην ενεργειακή αγορά μέχρι το 2020, (όπως προβλέπεται στη συμφωνία με τους δανειστές), εάν δεν υπάρξουν αντίρροπα μέτρα και έσοδα για τη ΔΕΗ.

 Ο κ. Μανιάτης, άσκησε επίσης κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Π. Σκουρλέτη, για την απουσία αναφορών στις έρευνες υδρογονανθράκων, στην ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών και στην τοποθέτηση «έξυπνων μετρητών».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο8 tips ομορφιάς με κύριο συστατικό τη μαγειρική σόδα
Επόμενο άρθροΠρογράμματα 111 εκατ. για γαλακτοκομικά και κτηνοτροφικά προϊόντων από την Ε.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ