Αρχική Ειδήσεις Τελείωσε το βασανιστήριο των χιμπατζήδων

Τελείωσε το βασανιστήριο των χιμπατζήδων

0
Διαφήμιση

«Πρόκειται για την αρχή του τέλους της επεμβατικής έρευνας με χιμπατζήδες», δήλωσε ο Στίβεν Ρος, διευθυντής του Κέντρου Φίσερ για τη Μελέτη και Προστασία των Πιθήκων στο Ζωολογικό Κήπο Λίνκολν στο Σικάγο.

Η φετινή απουσία αιτήσεων χορήγησης ομοσπονδιακής άδειας για διεξαγωγή έρευνας με χρήση χιμπατζήδων δείχνει ότι οι ερευνητές δεν χρησιμοποιούν πια τα αγαπημένα ζώα για τις βιοϊατρικές τους έρευνες.

Ήδη από το 2013, όταν το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά τις περισσότερες κρατικά χρηματοδοτούμενες έρευνες με χιμπατζήδες και θα στείλει την πλειοψηφία των ζώων σε καταφύγια, μειώθηκαν οι έρευνες και τα πειράματα που βασιζόντουσαν στους χιμπατζήδες.

Η Υπηρεσία Άγριας Φύσης ανακοίνωσε ότι όλοι οι χιμπατζήδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από 700 που χρησιμοποιούνται για λόγους έρευνας, θα χαρακτηρίζονται πλέον ως απειλούμενα ζώα, σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

Τα εργαστήρια που επιθυμούν να συνεχίσουν επεμβατικές μελέτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια και ο οργανισμός θα χορηγεί άδειες μόνο για προγράμματα που για την προστασία του είδους και τη βελτίωση της ζωής στην άγρια φύση. Τα εργαστήρια όμως, δεν υποβάλουν αίτηση για τη σχετική άδεια, ίσως από φόβο αντιδράσεων.

«Πρόκειται για την αρχή του τέλους της επεμβατικής έρευνας με χιμπατζήδες», δήλωσε ο Στίβεν Ρος, διευθυντής του Κέντρου Φίσερ για τη Μελέτη και Προστασία των Πιθήκων στο Ζωολογικό Κήπο Λίνκολν στο Σικάγο.

Μένει να αποσαφηνιστεί τώρα το κατά πόσον οι ερευνητές που διεξάγουν μελέτες συμπεριφοράς ή άλλες, μη επεμβατικές έρευνες με τη συμμετοχή χιμπατζήδων, θα πρέπει να λάβουν άδεια για τη συνέχιση των πειραμάτων τους.

Η χρήση μεγάλων πιθήκων και άλλων πρωτευόντων θηλαστικών έχει ήδη απαγορευτεί ή περιοριστεί σχεδόν ολοκληρωτικά στην Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Αυστρία. Η Αυστρία μάλιστα είναι η μόνη χώρα που έχει απαγορεύσει πειράματα και σε μικρότερους πιθήκους όπως οι γίββωνες.

 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραλίες από… γυαλιά
Επόμενο άρθροΠώς να ξυπνάτε με περισσότερη ζωντάνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ