Αρχική Ειδήσεις Τα νέα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών στις αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα

Τα νέα επιτρεπόμενα όρια αποσκευών στις αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Άλλαξε η πολιτική αποσκευών, τα επιτρεπόμενα όρια χειραποσκευών και παραδοτέων αποσκευών και οι επιπλέον χρεώσεις, των εταιρειών με τις περισσότερες κρατήσεις το 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η Aegean είναι πρώτη στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσα από την σελίδα της Travelplanet24 το 2015. Οι δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες που ακολουθούν είναι η Ryanair, η Blue Air, η Ellinair, και η Air Serbia.

H Aegean Airlines έχει τρεις κατηγορίες ναύλων και η πολιτική της είναι ευέλικτη ανάλογα με την κάθε κατηγορία. Στην οικονομικότερη κατηγορία ναύλου, την GO LIGHT, το επιτρεπόμενο όριο χειραποσκευής είναι τα 8 κιλά για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Όσον αναφορά τις παραδοτέες αποσκευές στην συγκεκριμένη κατηγορία το όριο είναι 23 κιλά, ενώ o επιβάτης καλείται να πληρώσει επιπλέον 18€ στους προορισμούς εσωτερικού και 30€ στους προορισμούς εξωτερικού.

Στην μεσαία κατηγορία ναύλου, την GO FLEX, οι επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί τους στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, δωρεάν μια χειραποσκευή έως 8 κιλά και μια αποσκευή έως 23 κιλά.

Στην τρίτη κατηγορία ναύλου, BUSINESS, το επιτρεπόμενο όριο δωρεάν αποσκευών περιλαμβάνει 2 χειραποσκευές 8 κιλών και 2 παραδοτέες αποσκευές 32 κιλών για όλους τους προορισμούς.

Σε αντίθεση με την Aegean, η Ryanair έχει μια ενιαία πολιτική αποσκευών για όλες τις πτήσεις. Το δωρεάν επιτρεπτό όριο για κάθε επιβάτη είναι μια χειραποσκευή των 10 κιλών και μια μικρή τσάντα.

Στις παραδοτέες αποσκευές το κόστος διαφέρει ανάλογα με την τουριστική περίοδο (χαμηλή ή υψηλή) και ανάλογα με τον προορισμό.

Επιπλέον, στις παραδοτέες αποσκευές, ο ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει αποσκευή 15 κιλών ή 20 κιλών. Η low cost αεροπορική Ryanair, το 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Travelplanet24 έχει συγκεντρώσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς της τάξεως του 15%.

Στην ενιαία πολιτική αποσκευών επιμένει και η Blue Air, με μια δωρεάν χειραποσκευή έως 10 κιλά, για όλους τους προορισμούς και όλους τους ναύλους, ενώ το όριο των παραδοτέων αποσκευών είναι τα 32 κιλά και επιφέρουν επιπλέον χρέωση από 18€ έως 25€ ανάλογα με την εποχή και τον προορισμό.

Επίσης, η Ellinair είναι η αεροπορική εταιρεία η οποία παρέχει στον ταξιδιώτη, σε όλες τις πτήσεις, μια δωρεάν χειραποσκευή από 5 έως 8 κιλά (ανάλογα το αεροσκάφος) και μια μεγάλη αποσκευή έως 20 κιλά.

Ενώ, η Air Serbia προσφέρει δωρεάν χειραποσκευή και αποσκευή σε όλους τύπους ναύλων με το επιτρεπόμενο όριο κιλών/τεμαχίων να αλλάζει ανάλογα με το ναύλο.

Το επιτρεπόμενο όριο χειραποσκευής κυμαίνεται από 8-12 κιλά και το όριο παραδοτέας αποσκευής χωρίς κόστος από 23 έως 40 κιλά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο10 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν περιμένατε ποτέ
Επόμενο άρθροΜεσσηνιακά παράλια – Λακωνική Μάνη: «Ατόφια ομορφιά»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ