Αρχική Ειδήσεις Περιβάλλον: ο φτωχός συγγενής δύο κυβερνήσεων

Περιβάλλον: ο φτωχός συγγενής δύο κυβερνήσεων

0
Διαφήμιση

Το WWF Ελλάς παρουσιάζει την 11η ετήσια έκθεση για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, η οποία καλύπτει την περίοδο Ιούλιος 2014 – Ιούλιος 2015.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 πμ. Η έκθεση εξετάζει τις εξελίξεις στη νομοθεσία, τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τις πολιτικές για το περιβάλλον και την ενέργεια.

Αν και κατά την περίοδο αυτή συνέβησαν μεγάλες αλλαγές στις δομές των υπουργείων, εντούτοις οι πολιτικές για το περιβάλλον και την ενέργεια είχαν την ίδια κατεύθυνση: και από τις δυο διαφορετικές κυβερνήσεις αγνοήθηκε η ιστορική ευκαιρία για αντιμετώπιση της κρίσης ως αφετηρίας για την απαραίτητη στροφή της χώρας προς μια πραγματικά βιώσιμη και ζωντανή οικονομία.

Με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η έκθεση αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία: εντοπίζει τις επιπτώσεις των πολιτικών επιλογών και τις χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος, ως εφαλτήριο για τη διαμόρφωση αποτελεσματικών και καινοτόμων πολιτικών που θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωτοπόρο στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της καθαρής ενέργειας.

Διαφήμιση