Αρχική Ειδήσεις Οι καταχρήσεις μειώνουν την σεξουαλική απόδοση στους άνδρες

Οι καταχρήσεις μειώνουν την σεξουαλική απόδοση στους άνδρες

0
Διαφήμιση

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να συνεχιστεί για τους άνδρες και σε μεγάλη ηλικία αρκεί να μην καπνίζουν, να ασκούνται, να μην πάρουν υπερβολικό βάρος και γενικά να αποφεύγουν την καθιστική ζωή, όπως λένε οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Harvard μελέτησαν από το 1986 μέχρι το 2000, περίπου 31.742 άνδρες από 53-90 ετών και διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική επιθυμία και ο οργασμός μειωνόταν στους άνδρες μετά τα 50 έτη. Ο λόγος δεν ήταν απλά η αύξηση της ηλικίας, καθώς συνέβαλαν σε αυτό η παχυσαρκία, το κάπνισμα, πιθανές ασθένειες όπως εγκεφαλικά ή καρκίνος ή καρδιακές παθήσεις, η λήψη φαρμακευτικών αγωγών -ειδικά φαρμάκων κατά της κατάθλιψης- και η παντελής έλλειψη άσκησης.

Παρατήρησαν ότι το 74% των ανδρών κάτω των 59 ετών είχε πολύ καλή σεξουαλική λειτουργία ενώ, σε ηλικίες άνω των 80 ετών το ποσοστό αυτό κατέβαινε στο 10%.

Προβλήματα στις ηλικίες κάτω των 59 ετών παρουσίαζε το 12% ενώ, στις ηλικίες από 60-69 ετών το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 22%. Σημείωσαν μάλιστα ότι οι άνδρες άνω των 69 ετών, είχαν μέτρια ως σοβαρά προβλήματα σε ποσοστό 30%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνδρες μπορούν να κρατήσουν μια καλή στύση και να έχουν μια ποιοτική σεξουαλική ζωή σε μεγάλες ηλικίες αν διατηρήσουν την ποιότητα και στη ζωή τους. Μια πιο υγιεινή ζωή χωρίς ψυχολογική πίεση μπορεί να προσφέρει παρατεταμένη καλή σεξουαλική λειτουργία στους άνδρες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ γυμναστική καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη
Επόμενο άρθροΑνανέωση συνεργασιών Συμβολαιακής Γεωργίας από Τράπεζα Πειραιώς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ