Αρχική Ειδήσεις Οι Διπλωμάτες φωτογραφίζουν την Ελλάδα

Οι Διπλωμάτες φωτογραφίζουν την Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Επτά διπλωματικές αποστολές συνεργάστηκαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από το διπλωματικό φακό».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί για 10 ημέρες στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο) υπό την αιγίδα του υπουργείου εξωτερικών και του υπουργείου πολιτισμού, με τη συνεργασία του οργανισμού πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του περιοδικού Greek Diplomatic Life.

Πρέσβεις και διπλωμάτες από τις Πρεσβείες του Βελγίου, της Ελβετίας, του Ιράκ, της Κροατίας, του Λιβάνου, της Ρωσίας, και της Τσεχίας επέλεξαν τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της φωτογραφικής τους πορείας κατά τη διάρκεια της θητείας τους και παρουσιάζουν την Ελλάδα, τα τοπία και τη ζωή της χώρας μας μέσα από τα δικά τους μάτια.

Η έκθεση αποτέλεσε ένα ταξίδι εξερεύνησης για όλους τους συμμετέχοντες διπλωμάτες που αποδίδουν μέσα από τις φωτογραφίες τους φόρο τιμής σε μια χώρα όπου συνυπάρχουν ο μύθος με την πραγματικότητα, η πολυπολιτισμικότητα με τη συλλογική ταυτότητα, η παράδοση με τη σύγχρονη ζωή.

Η έκθεση στοχεύει να καθιερωθεί ως μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και το διπλωματικό σώμα προσκαλώντας τους επισκέπτες της έκθεσης να δουν πέρα από τα στερεότυπα που συνήθως συνοδεύουν την αντίληψη για τους διπλωμάτες και τη διπλωματική ζωή. Τα εγκαίνια θα γίνουν 1η Οκτωβρίου στις 19:00

Διαφήμιση