Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Νέα διάκριση για την «πράσινη» υποδομή του ATHENS-2

Νέα διάκριση για την «πράσινη» υποδομή του ATHENS-2

0
Διαφήμιση

Η LAMDA HELLIX, κορυφαίος πάροχος λύσεων και υπηρεσιών data center στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διακρίθηκε εκ νέου, με Αργυρό Βραβείο στα Responsible Business Awards 2015, στην κατηγορία «Πράσινα Κτίρια» για το ενεργειακά αποδοτικό και καινοτόμο data center Athens-2.

Τα Responsible Business Awards αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σχεδιασμένο εξ αρχής ώστε να προσφέρει μοναδική ενεργειακή απόδοση, το Athens-2 ανταποκρίνεται πλήρως στα αυστηρότερα πρότυπα για την ανάπτυξη και λειτουργία «πράσινης» υποδομής.

Επιβεβαίωση αυτού αποτελεί η πιστοποίηση U.S. LEED v4 Gold – μια διάκριση προνόμιο για ελάχιστα data center στον κόσμο – που αφορά στο σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων.

Με την αφορμή της βράβευσης, ο Γιάννης Νούλης, Director, Data Center Integration & Consulting Services, δήλωσε: «Για τους ανθρώπους της LAMDA HELLIX, η επιτυχία είναι αποτέλεσμα ομαδικής και συστηματικής δουλειάς – και το Athens-2 αποτελεί απόδειξη αυτού.

Στόχος μας ήταν το Athens-2 να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αγορά data center στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ταυτόχρονα να αναδειχθεί η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.

Το διακύβευμα για εμάς ήταν να δημιουργήσουμε ένα data center, πλήρως συμβατό με τα πλέον αυστηρά πρότυπα δόμησης πράσινων κτιρίων, ικανό να συναγωνιστεί επάξια αντίστοιχες υποδομές σε παγκόσμιο επίπεδο και πιστεύω ότι το καταφέραμε. Είμαστε υπερήφανοι που αυτή η συλλογική προσπάθεια αναγνωρίστηκε με αυτό το βραβείο».

Διαφήμιση