Αρχική Ειδήσεις Λαθροθήρες σκότωσαν τον Γιόνγκι, έναν σπάνιο ελέφαντα της Σουμάτρας

Λαθροθήρες σκότωσαν τον Γιόνγκι, έναν σπάνιο ελέφαντα της Σουμάτρας

0
Διαφήμιση

Σκοτώθηκε από άγνωστους λαθροθήρες ο Γιόνγκι, ένας διάσημος, εκπαιδευμένος ελέφαντας της Σουμάτρας, είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του εθνικού πάρκου όπου ζούσε το παχύδερμο, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 35χρονος Γιόνγκι, που ήταν εξημερωμένος, συμμετείχε σε περιπολίες με στόχο να εμποδίζονται οι άγριοι ελέφαντες να καταστρέφουν τις καλλιέργειες αλλά και να εντοπίζονται οι λαθροθήρες που απειλούν τα ζώα των τροπικών δασών της Ινδονησίας.

Βρέθηκε νεκρός κοντά στο πάρκο όπου ζούσε, στη δυτική Σουμάτρα, διευκρίνισε ο Τίμπουλ Μπατουμπάρα.

Οι χαυλιόδοντές του, μήκους ενός μέτρου, είχαν κοπεί ενώ στα πόδια του έφερε ακόμη τα σημάδια από τις αλυσίδες με τις οποίες τον έδεναν οι εκπαιδευτές του για να μην απομακρύνεται από το πάρκο.

Εκτιμάται ότι έχουν απομείνει στον κόσμο λιγότεροι από 3.000 ελέφαντες της Σουμάτρας σε άγρια κατάσταση. Συχνά γίνονται στόχος λαθροθήρων οι οποίοι πωλούν το ελεφαντόδοντο σε πολύ υψηλές τιμές για να χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης κατατάσσει τον ελέφαντα της Σουμάτρας στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.

Στο σώμα του Γιόνγκι δεν βρέθηκαν τραύματα από σφαίρες, όμως η γλώσσα του ήταν μπλε, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα δηλητηριάστηκε.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here