Αρχική Ειδήσεις Καίνε το λίπος μούρα και κρασί!

Καίνε το λίπος μούρα και κρασί!

0
Διαφήμιση

Μια νέα έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον διαπίστωσε ότι τα μούρα και το κόκκινο κρασί βοηθούν στην καύση λίπους στον οργανισμό μας. Ο λόγος είναι η ουσία ρεσβερατρόλη που περιέχεται σ’ αυτά και η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Οι επιστήμονες δοκίμασαν την ουσία σε ποντίκια σε ποσότητες ανάλογες για ένα άνθρωπο ενώ του έκαναν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια στα οποία έδιναν συγχρόνως και ρεσβερατρόλη πήραν 40% λιγότερο βάρος από αυτά στα οποία δεν έδωσαν ρεσβερατρόλη.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «International Journa lof Obesity» και έδειξαν, ότι τα ποντίκια είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν το λευκό λίπος με το ενεργό μπεζ λίπος, το οποίο βοηθά στο κάψιμο των θερμίδων.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί τόσο η ρεσβερατρόλη, όσο και άλλες πολυφαινόλες που περιέχονται σε κόκκινα φρούτα, όπως μούρα, φράουλες, σμέουρα, σταφύλια και μήλα επιδρούν θετικά στον οργανισμό μας και ενισχύουν το γονίδιο που αυξάνει την οξείδωση των διαιτητικών λιπών και καταπολεμούν την παχυσαρκία.

Διαφήμιση