Αρχική Ειδήσεις Η τσιγκουνιά είναι και ζήτημα… γονιδίων

Η τσιγκουνιά είναι και ζήτημα… γονιδίων

0
Διαφήμιση

Μελέτες των τελευταίων ετών έχουν εστιάσει στα παράξενα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και εμφάνισης, όπως για παράδειγμα το πώς γινόμαστε έξυπνοι ή χαζοί, ψηλοί ή κοντοί, γενναιόδωροι ή τσιγκούνηδες, παχύσαρκοι ή αδύνατοι και έχουν διαπιστώσει ότι σε μεγάλο βαθμό είναι όλα θέμα γονιδίων.

Μελέτη που έγινε από τους επιστήμονες του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης και η οποία, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Social Cognitive and Affective Neuroscience» έδειξε ότι η τσιγκουνιά είναι θέμα γονιδίου.

Το συγκεκριμένο γονίδιο το COMT υπάρχει σε δύο παραλλαγές (A &ι G) και δρα στον εγκέφαλο μας επηρεάζοντας μας στο αν θα είμαστε τσιγκούνηδες ή όχι.

Για τις ανάγκες της μελέτης οι ειδικοί έλαβαν δείγματα κυττάρων από το στόμα 101 νεαρών ατόμων (ανδρών και γυναικών) και μελέτησαν την επίδραση του γονιδίου και τις παραλλαγές του για να δει κατά πόσο επηρέαζαν την κρίση και την διάθεση τους να προσφέρουν.

Στη συνέχεια άνδρες και γυναίκες έπαιξαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και όταν τελείωσαν τους ζητήθηκε να δώσουν μέρος από τα κέρδη τους σε ένα φτωχό παιδί στο Περού.

Όσα άτομα είχαν την παραλλαγή του G, περίπου το 20% των εθελοντών δηλαδή έδωσαν στο φτωχό παιδί όλα τα χρήματα που κέρδισαν ενώ το 2% που έφερε το γονίδιο με τη παραλλαγή Α, έδειξε τάση τσιγκουνιάς δίνοντας λιγότερα από τα μισά κέρδη τους.

Διαφήμιση