Αρχική Καινοτομία Drones χτίζουν γέφυρα με σχοινιά!

Drones χτίζουν γέφυρα με σχοινιά!

0
Διαφήμιση

Το Aerial Construction project, του Ινστιτούτου Δυναμικών Συστημάτων και Ελέγχου του ETH Zurich, μοιάζει να βγαίνει απευθείς από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς αντικείμενό του είναι η ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών για ανοικοδόμηση κτηρίων με ιπτάμενα ρομπότ.

Οι ιπτάμενες μηχανές παρέχουν μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων σε σχέση με «παραδοσιακά» κατασκευαστικά μηχανήματα: βασικό μεταξύ τους είναι το ότι μπορούν να φτάνουν σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου, και να πετούν μέσα ή γύρω από υπάρχοντα αντικείμενα.

Ωστόσο, υπάρχουν και μειονεκτήματα, όπως το περιορισμένα φορτίο και η ακρίβειά τους- και για αυτό τον λόγο, θεωρείται ότι οι κατασκευές από τεντωμένα σκοιχιά ενδείκνυνται για την περίπτωσή τους, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.

Ρομπότ – quadrocopters ήταν σε θέση να δημιουργήσουν μια γέφυρα από σχοινιά η οποία μπορεί να υποστηρίξει ένα άτομο.

Πρόκειται για την πρώτη επίδειξη του συγκεκριμένου είδους, κατά την οποία ιπτάμενες μηχανές μικρού μεγέθους καθίστανται ικανές να συναρμολογήσουν αυτόνομα δομές που μπορούν να αντέξουν φορτίο σε κανονική κλίμακα- ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω εφαρμογές.

Πέρα από τα δύο σημεία – «άγκυρες» στα δύο άκρα, η γέφυρα αποτελείται εξολοκλήρου από σχοινιά- τεταμένα κομμάτια, και οι συνδέσεις μεταξύ τους έχουν υλοποιηθεί πλήρως από τα drones. Συντίθεται από συνολικά εννιά κομμάτια σκοινιού, μήκους (σύνολο) 120 μέτρων, με σειρά κόμπων, συνδέσεων κ.α.

Τα drones διαθέτουν μια μηχανική «κουβαρίστρα», που επιτρέπει τον έλεγχο της έντασης στο σχοινί- το οποίο είναι φτιαγμένο από Dyneema, ένα υλικό χαμηλού βάρους και υψηλής αντοχής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα 10 τρόφιμα που θωρακίζουν την υγεία
Επόμενο άρθροΕπαναστατικό κάλεσμα για τα παιδιά από Σακίρα και UNICEF

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ