Αρχική Ειδήσεις ΔΕΗ: Εντός Σεπτεμβρίου η κατασκευή της «Πτολεμαϊδα 5» – Νέα τιμολογιακή πολιτική

ΔΕΗ: Εντός Σεπτεμβρίου η κατασκευή της «Πτολεμαϊδα 5» – Νέα τιμολογιακή πολιτική

0
Διαφήμιση

Την εκκίνηση των εργασιών κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» εντός του Σεπτεμβρίου,επιδιώκει η διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιχείρησης, Μιχάλη Παναγιωτάκη. Η εταιρεία ανακοίνωσε, εξάλλου, νέα τιμολογιακή πολιτική που προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιβράβευση για τους συνεπείς πελάτες.

Ειδικότερα, ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης, Λάζαρος Καραλάζος υποστήριξε ότι οι νέες τιμές της ΔΕΗ στη μέση και χαμηλή τάση εδράζονται σε τρεις άξονες:

Στην ανταμοιβή των οικιακών καταναλωτών που είναι συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών τους για το 2015,

Στη μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων των μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στη μέση τάση

Στη μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων στη χαμηλή τάση για μεγάλους καταναλωτές

Παράλληλα, υπενθύμισε τις νέες τιμολογιακές ευκαιρίες, όπως είχαν παρουσιαστεί τις προηγούμενες εβδομάδες:

Δημιουργία Νέου Εταιρικού Τιμολόγιου με την ονομασία «Εταιρικό Τιμολόγιο-Corporate» με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις για μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και ομίλους που έχουν πανελλαδικά πολλά και διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Για πελάτες μέσης τάσης, επέκταση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμολογίων ΒΜ1 και ΒΜ2 που αφορούν μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με ετήσιες καταναλώσεις ανά παροχή άνω των 13GWh και στις παροχές με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 10GWh και μείωση των υπόλοιπων τιμολογίων ΒΓ,ΒΥ και ΒΧ.

Για πελάτες χαμηλής τάσης, μείωση του τιμολόγιου Γ22 για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες με ισχύ μεγαλύτερη από 25KVA.

Επιβράβευση συνεπών οικιακών πελατών, με επιστροφή του διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση επιστρέφει περίπου 30.000.000 ευρώ στους συνεπείς καταναλωτές της.

Σημειώνεται ότι το νέο «Εταιρικό Τιμολόγιο-Corporate» διατίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, ενώ οι μειώσεις στα τιμολόγια Μέσης και Χαμηλής Τάσης θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Ο κ. Καραλάζος επεσήμανε, επίσης ότι με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών προς τη ΔΕΗ προβλέπεται αύξηση των μηνιαίων δόσεων από 36 έως και 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, το είδος (οικιακοί, επαγγελματικοί καταναλωτές) και την κατάσταση των καταναλωτών-οφειλετών.

Πτολεμαΐδα 5

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης Μανώλη Παναγιωτάκη αναμένεται «από μέρα σε μέρα να μας φέρει ο ανάδοχος την εγγυητική επιστολή, ώστε αμέσως να καταβάλλουμε τα χρήματα και να ανοίξει το εργοτάξιο, όσο δυνατόν πιο γρήγορα, πριν πιάσει η βαρυχειμωνιά, γιατί είναι και δύσκολο το σημείο που θα γίνει ο σταθμός και επηρεάζεται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες».

Σχετικά με τις ενεργειακές συμφωνίες της χώρας, ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι «υπάρχει τόπος να σωθεί ο ΑΔΜΗΕ και η απώλεια του μεριδίου αγοράς να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο, ώστε να μην προκύψουν ζημιές».

Αναφερθείς στις συναντήσεις που είχε με στελέχη και εργαζομένους της ΔΕΗ, έκανε λόγο για ελλείψεις προσωπικού, ενώ κατέστησε αναγκαία την ενίσχυση της ΔΕΗ, ιδιαιτέρως σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔωρεάν στείρωση ιδιόκτητων ζώων στα Χανιά
Επόμενο άρθροΑυτά είναι τα επαγγέλματα που έχουν ζήτηση στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ